Ένα κοπάδι πουλιών αναστάτωσε το ΝΑΤΟ! Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης,

η Λετονική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να έστειλε μια ομάδα μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Λευκορωσία επειδή είχε καταγραφεί ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.

Ωστόσο, το «αντικείμενο» ήταν ένα κοπάδι πουλιών!!!

Το υπουργείο Άμυνας του κράτους της Βαλτικής εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη λέγοντας ότι τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορία εντόπισε ένα «μη αναγνωρίσιμο ιπτάμενο αντικείμενο» να πλησιάζει και κοντά στα σύνορα Λετονίας-Λευκορωσίας της περιοχής Kraslava.

Στην συνέχεια, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της αποστολής εναέριας επιτήρησης του ΝΑΤΟ που περιπολούσαν στην περιοχή είχαν απογειωθεί και υποτίθεται ότι θα αναχαιτίσουν το αντικείμενο. Αφού δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο, τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων LETA μετέδωσε αργότερα ότι ο εξοπλισμός επιτήρησης της εναέριας κυκλοφορίας είχε αναγνωρίσει το «αγνώριστο ιπτάμενο αντικείμενο» ως σμήνος πτηνών. Το ακριβές είδος δεν προσδιορίστηκε.

Ως αποτέλεσμα, η πρωθυπουργός της Λετονίας Evika Silina θεώρησε απαραίτητο να τονίσει ότι το κοινό πρέπει να ενημερώνεται όταν άγνωστα αντικείμενα πλησιάζουν τα σύνορα της χώρας. Ο υπουργός Άμυνας Andris Spruds εξήγησε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν επειδή αρχικά δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ποιο ήταν το «αντικείμενο». Το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας προέτρεψε επίσης τους πολίτες της χώρας να αναφέρουν αμέσως τυχόν ύποπτα αντικείμενα ή δραστηριότητες στα σύνορα της χώρας μέσω ενός εθνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί