O απίστευτος λόγος για τον οποίο το τελευταίο γεύμα ενός θανατοποινίτη ήταν μόνο μια ελιά!

Είναι ίσως η πιο περίεργη παραγγελία τελευταίου γεύματος για έναν θανατοποινίτη.

Το 1963, ο Φέγκερ καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω απαγχονισμού σε ηλικία μόλις 28 ετών και μετά από χρόνια καταδίκης σε θάνατο , έφτασε τελικά η δική του σειρά για να παραγγείλει το τελευταίο του γεύμα , που δεν ήταν άλλο από μία και μοναδική ελιά.

Υπάρχει ένας ανατριχιαστικός λόγος για τον οποίο παρήγγειλε μια μόνο ελιά με ένα κουκούτσι, αλλά προτού ασχοληθούμε με αυτό, ας μιλήσουμε για τα κακά εγκλήματα που διέπραξε για να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα περιμένοντας βέβαιο θάνατο.

Τον Ιούλιο του 1960, ο Φέγκερ ξεφύλλιζε το παλιό βιβλίο του Χρυσού Οδηγού και καλούσε τους ντόπιους γιατρούς στην Αϊόβα με αλφαβητική σειρά, προτού τελικά καλέσει τον αριθμό του Δρ Έντουαρντ Μπάρτελς – και τραγικά εκείνος το σήκωσε.

Ο τότε 25χρονος άρχισε να λέει ψέματα στον Dr Bartels, ότι υπήρχε μια γυναίκα που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Όταν έφτασε ο Δρ Μπάρτελς, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε γυναίκα να την περιθάλψει.

Αντίθετα, ο γεννημένος στο Μίσιγκαν δολοφόνος απήγαγε τον 34χρονο γιατρό και προχώρησε στη δολοφονία του στο Ιλινόις.
Το σώμα του γιατρού βρέθηκε αργότερα σε ένα χωράφι με καλαμπόκι με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Παρά το γεγονός ότι ο Φέγκερ διαμαρτυρήθηκε για την αθωότητά του και επέμεινε ότι κάποιος άλλος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία , τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο Φέγκερ άσκησε έφεση, αλλά απορρίφθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε την εξουσία να κάνει οτιδήποτε για τη μοίρα του.

Αλλά ακόμη και μετά από επικοινωνία του κυβερνήτη της Αϊόβα Χάρολντ Χιουζ και του δικηγόρου του Φέγκερ , ο τότε Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι δεν υποχώρησε – και λέγεται ότι απέρριψε τις εκκλήσεις τους επειδή «νόμιζε ότι το έγκλημα ήταν τόσο βάναυσο».

Αλίμονο, στις 15 Μαρτίου 1963, ο Φέγκερ στάλθηκε στην αγχόνη για να κρεμαστεί μέχρι θανάτου για το έγκλημά του.

Όταν όμως ήρθε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα, επέλεξε μία και μοναδική ελιά, την οποία προφανώς….σκόπευε να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ζωή μετά το θάνατο.

Ο Φέγκερ είπε στους φρουρούς ότι ήλπιζε ότι μετά την εκτέλεσή του, θα τον έθαβαν μαζί με το κουκούτσι και μια ελιά θα μπορούσε να βλαστήσει στο έδαφος, με το δέντρο να γίνεται σύμβολο ειρήνης….

Ωστόσο, μετά την εκτέλεσή του, ορισμένες αναφορές λένε ότι οι φρουροί ανακάλυψαν το κουκούτσι στην τσέπη του κοστουμιού που φορούσε για την εκτέλεσή του. Αλλά φυσικά, μια ελιά δεν φύτρωσε ποτέ.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί