Ινδικό χωριό προσεύχεται για την ασφαλή επιστροφή της εγκλωβισμένης γυναίκας αστροναύτη

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Sunita Williams και Barry Wilmore έχουν κολλήσει στο διάστημα για 107 ημέρες και το νωρίτερο που μπορούν να επιστρέψουν στη Γη είναι τον Φεβρουάριο.

Οι άνθρωποι στο χωριό των προγόνων της Γουίλιαμς στην Ινδία προσεύχονται για την ασφαλή επιστροφή της.

Οι κάτοικοι του Jhulasan στη δυτική ινδική πολιτεία Γκουτζαράτ είναι περήφανοι για το γεγονός ότι η Γουίλιαμς έχει σχέση με το χωριό τους.
Το χωριό κάποτε ήταν το σπίτι του πατέρα και των παππούδων της Γουίλιαμς. Η αστροναύτης επισκέφτηκε το χωριό τρεις φορές – το 1972, το 2007 και το 2013 – μετά από επιτυχημένες διαστημικές αποστολές.

Ο Γουίλμορ, 61, και η Γουίλιαμς, 58, απογειώθηκαν για μια οκταήμερη αποστολή στις 5 Ιουνίου, αλλά κόλλησαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αφού το διαστημόπλοιό τους Boeing Starliner αντιμετώπισε προβλήματα.

Τώρα θα επιστρέψουν στη Γη τον Φεβρουάριο του 2025 με το SpaceX.
Στο Jhulasan, οι ντόπιοι κάνουν καθημερινές προσευχές για την ασφαλή επιστροφή της Γουίλιαμς, κρατώντας μια λάμπα πετρελαίου αναμμένη ως σύμβολο των ελπίδων τους. Για τα 59α γενέθλιά της την Πέμπτη, διοργάνωσαν μια έκθεση με θέμα το διάστημα, ελπίζοντας ότι θα την επισκεφτεί ξανά μετά από άλλη μια επιτυχημένη αποστολή.

Το Jhulasan, ένα χωριό 7.000 κατοίκων, είναι γεμάτο με αναμνήσεις από τους δεσμούς της Γουίλιαμς, Μια βιβλιοθήκη με το όνομα του παππού και της γιαγιάς της στέκεται ακόμα, αν και σε κακή κατάσταση, όπως και το πατρογονικό σπίτι του πατέρα της Ντιπάκ Πανδιά. Ο Πανδιά, ένας νευροεπιστήμονας, πέθανε το 2020.

Η Madhu Patel είναι μεταξύ μιας ομάδας γυναικών που προσφέρουν καθημερινές προσευχές σε έναν τοπικό ναό για την Γουίλιαμς.
«Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά της. Η Nasa και η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν την κόρη μας πίσω με ασφάλεια», είπε η κ. Patel.

Όσο περιμένουν την επιστροφή της, το έργο και τα λόγια της συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλούς.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί