«Παράνομο το “κίνημα χωρίς παιδιά”»: Ποιοί θέλουν διακαώς αύξηση του πληθυσμού;

«Αυτό πρέπει να γίνει σε κάθε χώρα».

Η ιδεολογία που παροτρύνει τις γυναίκες να μην κάνουν παιδιά θα πρέπει να απαγορευτεί στη Ρωσία, δήλωσε η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της άνω αίθουσας του ρωσικού κοινοβουλίου.


Σε συνέντευξή της στην Izvestia στο περιθώριο του Ευρασιατικού Φόρουμ Γυναικών 2024 (EAWF) στην Αγία Πετρούπολη την Τρίτη, η Matvienko είπε ότι ο φεμινισμός στην τρέχουσα δυτική του ερμηνεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων γυναικών.


«Όταν ο φεμινισμός μόλις αναδυόταν, βασιζόταν στην ευγενή ιδέα του αγώνα για την ισότητα των γυναικών. Ωστόσο, στη Δύση, ο φεμινισμός έχει εκφυλιστεί και ριζοσπαστικοποιηθεί. Έγινε μαχητικός», δήλωσε.


Ο σύγχρονος φεμινισμός «έχει μετατραπεί σε αγώνα… ενάντια στους άνδρες, ενάντια στις παραδοσιακές αξίες», είπε, προσθέτοντας ότι ένα παράδειγμα αυτού είναι «το κίνημα χωρίς παιδιά, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να γίνει παράνομο».

Το EAWF προωθεί μια «διαφορετική πλατφόρμα», που υποστηρίζει «τη διατήρηση των βασικών παραδοσιακών αξιών της ανθρωπότητας», σύμφωνα με την Matvienko.

«Φυσικά, οι γυναίκες πρέπει επίσης να έχουν μια ευκαιρία για αυτοπραγμάτωση, διατηρώντας παράλληλα την βασική τους αποστολή να είναι μητέρα, γιαγιά, σύζυγος», είπε η Matvienko, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εργαστούν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες «έτσι ώστε σε κάθε χώρα , μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει μια επιτυχημένη καριέρα με τη δημιουργία οικογένειας».


Την Τετάρτη, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Λεονίντ Σλούτσκι, δήλωσε ότι το LDPR «υποστηρίζει πλήρως» την έκκληση του κορυφαίου γερουσιαστή να τεθεί εκτός νόμου η ιδεολογία «χωρίς παιδιά».


«Δεν πρέπει να υπάρχει προπαγάνδα εκούσιας άτεκνης, ελεύθερης αγάπης. Αυτό είναι ξένο προς τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Όσοι προωθούν αυτές τις ιδέες στη νεότερη γενιά “εργάζονται ενάντια στη Ρωσία, ενάντια στο μέλλον μας».


Τον Ιούνιο, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Vsevolod Vukolov αποκάλυψε ότι ένα σχέδιο νόμου που απαγορεύει την “ιδεολογία χωρίς παιδιά” έχει ήδη προετοιμαστεί από την Κρατική Δούμα.

Όλα τα παραπάνω εάν διατυπώνονταν σε οποιαδήποτε «προοδευτική» χώρα του λεγόμενου «δυτικού κόσμου» αυτομάτως θα χαρακτηρίζονταν «ψεκασμένη» και «ακροδεξιά ρητορική»!

φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί