Ο λόγος που ο Τζεφ Μπέζος κρατούσε πάντα μια άδεια καρέκλα σε κάθε συνάντηση στην Amazon

Με τα χρόνια διάφοροι υπάλληλοι του Τζεφ Μπέζος έχουν εμφανιστεί για να αποκαλύψουν μερικές από τις μεθόδους πίσω από την τρέλα της εργασίας για μια πολυεθνική εταιρεία όπως είναι η Amazon.

Η Amazon η οποία ιδρύθηκε από τον 60χρονο πλέον Μπέζος το 1994, έχει μετατραπεί από ένα απλό ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων σε ένα καταφύγιο ηλεκτρονικού εμπορίου και έναν πολύπλευρο πάροχο υπηρεσιών.

Θεωρούμενη ως μια από τις πέντε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας – μαζί με την Apple , την Alphabet, τη Meta και τη Microsoft – η εταιρεία του Bezos απασχολούσε περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως από τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με το Geek Wire.

Πριν παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος το 2021, ο Μπέζος ήταν γνωστός για τις κάπως αντισυμβατικές επιχειρηματικές του μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ορισμένων τεχνολογιών από το γραφείο και της διασφάλισης ότι μια άδεια καρέκλα ήταν πάντα διαθέσιμη στις συσκέψεις.


Σύμφωνα με γνώστες της Amazon, στις πρώτες μέρες της διοίκησης της εταιρείας του, ο Bezos έπρεπε να διασφαλίσει ότι πάντα θα υπήρχε μια επιπλέον καρέκλα στα δωμάτια κατά τη διεξαγωγή συναντήσεων.

Υποστηρίζεται ότι η άδεια καρέκλα εκπροσωπούσε τον πελάτη, το πιο σημαντικό πρόσωπο όταν πρόκειται για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Το 2018, ένας υποτιθέμενος εμπιστευόμενος άνοιξε τη θεωρία της άδειας καρέκλας, λέγοντας στην Inc: «Ένα πρόβλημα είναι ότι ο πελάτης δεν είναι πραγματικά εκεί σε κάθε συνάντηση. Έτσι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε σε κάθε συνάντηση είναι να κρατάμε μια θέση για τον πελάτη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πίστευε πολύ στον πελάτη. Είναι γνωστός για το ότι είπε: “Ξεκινήστε από τον πελάτη και μετά όλα τα υπόλοιπα”. «Η εμμονή στην εμπειρία του πελάτη είναι το μόνο μακροπρόθεσμο υπερασπίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», είπε ο Μπέζος.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί