Ο τεράστιος Αυστραλός βασιλικός πιγκουίνος Πέστο έγινε σταρ στο διαδίκτυο! Βίντεο

Ένας τεράστιος βασιλικός πιγκουίνος ονόματι Pesto, ο οποίος ζυγίζει όσο και οι δύο γονείς του μαζί, έχει γίνει διασημότητα στα social media και ατραξιόν σε ένα αυστραλιανό ενυδρείο.

Ζυγίζοντας 22 κιλά σε ηλικία 9 μηνών, ο Πέστο είναι ο πιο βαρύς πιγκουίνος που είχε ποτέ το Sea Life Melbourne Aquarium, δήλωσε την Παρασκευή η προϊσταμένη εκπαίδευσης Jacinta Early.

Η παγκόσμια φήμη του Πέστο έχει πάρει διαστάσεις λόγω του μεγέθους του. Περισσότεροι από 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον είχαν δει μέσω των social media, ανέφερε μια δήλωση του ενυδρείου.

Έφαγε περισσότερο από το δικό του σημαντικό σωματικό βάρος σε ψάρια την περασμένη εβδομάδα: 24 κιλά (53 λίβρες), είπε ο Early.

Η κτηνιατρική συμβουλή είναι ότι αυτή η ποσότητα τροφής είναι υγιεινή για ένα νεοσσό που πλησιάζει στην ενηλικίωση.

Η ανάπτυξή του θα επιταχυνθεί καθώς εισέρχεται στην περίοδο της γέννησής του. Έχει αρχίσει να χάνει τα καφέ φτερά του και θα τα αντικαταστήσει με το ασπρόμαυρο φτέρωμα ενός νεαρού ενήλικα.

«Τόσο μικρό κεφάλι για ένα τόσο μεγάλο σώμα», παρατήρησε ένας θαυμαστής την Παρασκευή καθώς ένα πλήθος μαζεύτηκε στο γυαλί του περιβλήματος των πιγκουίνων την ώρα του ταΐσματος.

Ο Πέστο ήταν ο μοναδικός βασιλικός πιγκουίνος που εκκολάφθηκε φέτος στο ενυδρείο και ο πρώτος από το 2022, μια χρονιά που υπήρχαν έξι.

Οι ενήλικοι βασιλικοί πιγκουίνοι ζυγίζουν μεταξύ 9,5 κιλών (21 λίβρες) και 18 κιλών (40 λίβρες), σύμφωνα με τον Συνασπισμό της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού, μια παγκόσμια περιβαλλοντική ομάδα.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, μετά τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί