Μια “στοιχειωμένη” ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε το βίντεο

Το halloween όπως φαίνεται ρίζωσε για τα καλά στην Ελλάδα.

Το Χαλλογουίν αναμένεται να γιορταστεί και φέτος τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου με πολλά μαγαζιά από τώρα να διαφημίζουν τις πραμάτειες τους και τα ανατριχιαστικά κοστούμια που παραπέμπουν σε δράκουλες, κέρατα διαβόλου, κολοκύθες και διάφορες αποκριάτικες μάσκες. Δεν λείπουν και τα εδέσματα σε διάφορε καφέ όπως το Vampire’s blood και άλλα…

Σύμφωνα με αναφορές το έθιμο ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου, όταν οι Κέλτες – οι πρόγονοι των σημερινών Ιρλανδών, Ουαλών και Σκωτσέζων που έζησαν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια – διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ για να σηματοδοτήσουν το τέλος της εποχής της συγκομιδής και την αρχή της ψυχρής, σκοτεινής εποχής του χρόνου.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα πνεύματα των νεκρών μπόρεσαν να ξαναζωντανέψουν για να βλάψουν ανθρώπους και καλλιέργειες στον φυσικό κόσμο αυτό το βράδυ. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να τρομάξουν τα ανήσυχα πνεύματα με το να ντυθούν τέρατα, φαντάσματα και διάβολοι. Όταν εκατομμύρια Ιρλανδοί, Βρετανοί και άλλοι από τις κελτικές περιοχές μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1840, έφεραν μαζί τους αυτή την παράδοση.

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί