Θεσσαλονίκη – Βαρτζόπουλος: Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα πρόληψης σε όλη τη χώρα

Ο υφυπουργός επεσήμανε για ακόμη μία φορά της σπουδαιότητα της πρόληψης για την υγεία, ενώ παρότρυνε τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να υιοθετήσουν τις πρωτοβουλίες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Υγεία» που διοργάνωσε στην πλατεία Αριστοτέλους ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ,στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, παρέστη νωρίς το μεσημέρι, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Η πρόληψη είναι υγεία. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο λέμε θεωρητικά, καθώς όπως είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διάθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποκλειστικά για προγράμματα πρόληψης, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται με πρωτοποριακό τρόπο σε όλη τη χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βαρτζόπουλος.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός προέτρεψε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και να δημιουργήσουν επαγγελματικό ταμείο.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ορισμένες μοναδικότητες. Πρώτον είναι ο μοναδικός ιατρικός σύλλογος στην Ελλάδα που έχει επαγγελματικό ταμείο και όπως πολύ σωστά είπε ο υπουργός Υγείας, όταν εγκαινιάσαμε το περίπτερο μας στην ΔΕΘ, «αυτό είναι ένα παράδειγμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας». Στη σημερινή εκδήλωση έχουμε 20 περίπτερα επιστημονικών ιατρικών εταιρειών Βορείου Ελλάδος, οι οποίες όλες λειτουργούν υπό τη σκέπη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ακόμη μία μοναδικότητα την οποία θέλουμε και να συνεχίσουμε γιατί δημιουργεί προηγούμενο για όλη τη χώρα» επεσήμανε ο υφυπουργός που εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στους σημερινούς εορτασμούς του ΙΣΘ, καθώς και ο ίδιος είναι εδώ και πολλά έτη μέλος του.

Στις σημερινή εκδήλωση του ΙΣΘ οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της Βορείου Ελλάδος, ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις δράσεις και το έργο τους με απώτερο σκοπό να πληροφορηθούν οι πολίτες για τα θέματα της πρόληψης. Παράλληλα γίνονταν ενημερώσεις των επισκεπτών για τη μάχη κατά του καρκίνου, αλλά και τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται συναφείς εκδηλώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους όλες αυτές οι ειδικότητες των γιατρών. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τους πολίτες για πολύ σημαντικά θέματα δημόσιας υγείας πρόληψης. Η πρώτη ανάλογη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έγινε με αφορμή τότε το εντιεμβολιαστικό κίνημα που είχε ξεκινήσει, ήταν το 2017 με το πρόγραμμα «ΕμβολιάΖΩ». Σήμερα λοιπόν διευρύνουμε αυτή την ενημερωτική προσπάθεια με τις 20 επιστημονικές εταιρείες που βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γι’ αυτό», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας.

Στη σημερινή εκδήλωση του ΙΣΘ στην πλατεία Αριστοτέλους , το παρόν έδωσαν και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ιατροί, επιστήμονες, εκπρόσωποι ιατρικών εταιρειών και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει, το πρωί, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκδήλωση με θέμα «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / ‘Αννυ Ταπάσκου / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί