Ανησυχητικές εξελίξεις για την Κύπρο στον ΟΗΕ: Αυτό θα ζητήσει ο Ερντογάν

Χαμηλές προσδοκίες αλλά και ανησυχία για το προβλεπόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και θα έχει σειρά επαφών με επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, αναχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου επισημαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο προγράμματος συναντήσεών του με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της συνόδου.

Σε σχετικό δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης Daily Sabah αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», δηλαδή τα Κατεχόμενα!

Μέσα στο παραλήρημά τους, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι εκφράζουν το… παράπονό τους για την επί σειρά ετών «απομόνωση» των εδαφών της Κύπρου που οι ίδιοι κατέχουν παράνομα εδώ και δεκαετίες.

Αυτή θεωρείται πως θα είναι η απάντηση της Άγκυρας στο «πράσινο φως» που δόθηκε για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Σε αυτό το κλίμα επομένως και με δεδομένη την παραπάνω ανθελληνική ατζέντα της τουρκικής πλευρά, θα δεχθεί η ελληνική αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον «σουλτάνο»;;;

Άραγε τι περιθώρια διαλόγου υπάρχουν με μία πλευρά που θέλει την ίδια στιγμή να αναγνωρίσει μία παράνομη «κρατική οντότητα» που έχει χτιστεί πάνω σε αίμα Ελλήνων;;

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – Φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί