Οι ΗΠΑ μετακινούν στρατιωτικές δυνάμεις στην Αλάσκα: Φοβούνται κάτι;

Εξέλιξη που σχετίζεται με τις πολεμικές προετοιμασίες στην περιοχή του Ειρηνικού.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλάσκα λόγω της αυξημένης ρωσικής και κινεζικής δραστηριότητας κοντά στις αμερικανικές ακτές, ανέφερε την Παρασκευή το Politico.

Το δυτικό πρακτορείο σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ έχουν αναδιατάξει πολλά σκάφη τους συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού USS Sterett.

Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται τώρα σε ένα από τα απομακρυσμένα νησιά της Πολιτείας ενώ μαχητικά και άλλα αεροσκάφη έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.

Το Business Insider ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάπτυξη στρατού περιελάμβανε μέλη της 11ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που υποστηρίζονταν από πυραυλικά συστήματα HIMARS και ραντάρ που παρακολουθούσαν τις μεγάλες σινο-ρωσικές ναυτικές ασκήσεις.

Ο γερουσιαστής Dan Sullivan από την Αλάσκα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδυνάμωση των στρατιωτικών σχέσεων Ρωσίας και της Κίνας.

«Ο αριθμός των στρατευμάτων έχει αυξηθεί πολύ. Οι Ρώσοι αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε συνεργασία με την Κίνα όσο ποτέ άλλοτε».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί