Το μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές του: Όποιος διαφωνεί… διαγράφεται!

Με στόχο να μην υπάρχουν... γκρίνιες.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο διαψεύστηκαν οι… διαψεύσεις στις οποίες είχε προβεί προ ημερών το Μαξίμου σχετικά με το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει από μερίδα βουλευτών στους κόλπου της ΝΔ προς την ηγεσία του κόμματος.

Η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Μάριου Σαλμά και μάλιστα με εισήγηση Μητσοτάκη είναι τρανταχτό δείγμα πως «κάτι τρέχει» στο εσωτερικό της Κ.Ο. του κόμματος.

Δεν είναι όμως μόνο η ερώτηση των «11» στον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τα κόκκινα δάνεια, ούτε οι τελευταίες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του κ. Σαλμά.

Ο ίδιος εξάλλου αντιπροσώπευε εκείνη τη μερίδα των βουλευτών που κατά καιρούς… αντιδρούσαν σε ορισμένες από τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης.

Ήταν εξάλλου ένας από εκείνους που όχι μόνο καταψήφισαν προ μηνών τον πολύκροτο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κατήγγειλε πολλές φορές την «ιδεολογική στροφή της ΝΔ προς τα αριστερά».

Μάλιστα ο κ. Σαλμάς, λίγο μετά τις Ευρωεκλογές, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ είχε συγκρουστεί με τον ίδιο τον Μητσοτάκη στα έδρανα της Βουλής!

Εκείνος, μαζί με μία μικρή μερίδα βουλευτών τότε είχαν προσωπικά ζητήσει τον λόγο από τον πρωθυπουργό εκφέροντας μία σειρά από λόγους για την μεγάλη απώλεια ποσοστών του κόμματος στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού.

Η απάντηση του Μητσοτάκη τότε ήταν η εξής:

«Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί