Ο Κιάνου Ριβς στο Ancient Apocalypse του Νέτφλιξ – Έξαλλοι οι αρχαιολόγοι με τη σειρά – Βίντεο

Ενώ ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός είναι περισσότερο γνωστός για τις ταινίες δράσης όπως το The Matrix , που άλλαξε τη ζωή και τη φήμη του για πάντα , ενδιαφέρεται επίσης για τις μεγαλύτερες συζητήσεις γύρω από αρχαίους πολιτισμούς.


Ο Κιάνου Ριβς θα είναι μέρος της επερχόμενης δεύτερης σεζόν του Ancient Apocalypse. Ο σταρ του Χόλιγουντ θα παρουσιαστεί στα ντοκιμαντέρ για να φέρει «τις γνώσεις του στην αφήγηση ιστοριών» καθώς ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Graham Hancock εξερευνά την ιστορία της Αμερικής πηγαίνοντας σε μέρη όπως το Νέο Μεξικό, το Περού και η Βραζιλία.


Η πρώτη σεζόν του Ancient Apocalypse έφτασε στην πλατφόρμα το 2022 για να εξερευνήσει την πιθανότητα ενός προηγμένου αρχαίου πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Εν αναμονή της νέας σεζόν, ο Χάνκοκ προτείνει ότι η Αμερική έχει παραμείνει «σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη» στο πλαίσιο της υπόθεσής του και ελπίζει τα ευρήματά του θα «πυροδοτήσουν υγιείς συζητήσεις» μεταξύ της αρχαιολογικής κοινότητας.


Ποια είναι η διαμάχη γύρω από την Αρχαία Αποκάλυψη;
Όταν κυκλοφόρησε η 1η σεζόν, η Εταιρεία Αμερικανικής Αρχαιολογίας δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς το αφεντικό περιεχομένου του Netflix, Bela Bajaria και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ITN, Rachel Corp, με κατηγορίες ότι η σειρά ντοκιμαντέρ “υποτιμά δημόσια” τους αρχαιολόγους και επίσης απαξιώνει το επάγγελμα της αρχαιολογίας στο σύνολό της. «Βάση ψευδών ισχυρισμών και παραπληροφόρησης», ισχυρίζονται για τη σειρά.

Οι ισχυρισμοί του Χάνκοκ έχουν επίσης επισημανθεί ότι έχουν «ρατσιστικές» προεκτάσεις, σύμφωνα με το Sapiens.org , επειδή οι απόψεις του υποδηλώνουν ότι οι ιθαγενείς δεν είναι η πηγή δημιουργίας των δικών τους πτυχών των πολιτισμών τους. Στις αρχές του 2024, αυτή η διαμάχη εντάθηκε όταν η νέα σεζόν γυρίστηκε στο Grand Canyon και στο Chaco Canyon, όπου υπάρχουν φόροι τιμής στις πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις που φέρεται να αμφισβητεί η σειρά. Οι αξιωματούχοι της φυλής αντιτάχθηκαν στο να γυριστεί η σειρά σε αυτά τα μέρη και οι παραγωγοί της σειράς τελικά πήραν τις άδειές τους και αποφάσισαν να τις γυρίσουν εκτός ΗΠΑ.

Με τον Κιάνου Ριβς να συνδέεται πλέον με το Ancient Apocalypse , είναι πολύ πιθανό ο ηθοποιός, του οποίου η καριέρα έχει εισπράξει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε αριθμούς εισιτηρίων όλα αυτά τα χρόνια, να μπει επίσης στη διαμάχη….

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί