Ποιά η θέση της Ελλάδας ανάμεσα στα καλύτερα μετρό της Ευρώπης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν τα καλύτερα, χειρότερα και πιο πολυσύχναστα δίκτυα μετρό; Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις απαντήσεις.

Η εταιρεία αποθήκευσης αποσκευών Bounce εξέτασε όλες τις υπηρεσίες στις πρωτεύουσες της ηπείρου – και έκανε μερικές εκπληκτικές ανακαλύψεις.

Ενώ ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι ίσως το πιο διάσημο από όλα τα δίκτυα του μετρό της Ευρώπης, δεν συγκαταλέγεται καν στα πέντε καλύτερα.

Έχασε πόντους για τους τεράστιους αριθμούς επιβατών και τη μπερδεμένη διάταξη, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πλοήγηση των τουριστών.

Στην έρευνά της, η εταιρεία εξέτασε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, από τη μέση βαθμολογία αξιολόγησης της Google για τους σταθμούς και την απόσταση που καλύπτεται από το σύστημα μέχρι τον αριθμό των σταθμών, την ετήσια επιβατική κίνηση και το ποσοστό των θετικών και αρνητικών διαδικτυακών αντιδράσεων σε κάθε υπηρεσία. . Τα δεδομένα στη συνέχεια συνδυάστηκαν σε μια βαθμολογία «υπόγειου δείκτη».

Πού βρίσκεται το καλύτερο σύστημα μετρό στην Ευρώπη;
Το Όσλο ήρθε στην κορυφή της κατάταξης, με βαθμολογία δείκτη 8,06 στα 10.

Το σύστημα της νορβηγικής πρωτεύουσας, γνωστό τοπικά ως Oslo T-Bane ή T-banen i Oslo, διαθέτει 101 σταθμούς που καλύπτουν 85 χιλιόμετρα διαδρομής. Εξυπηρετεί και τους 15 δήμους της πόλης, ενώ επεκτείνεται εν μέρει στον γειτονικό δήμο Baerum.

Το μετρό του Όσλο περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστές γραμμές – και μια άλλη είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή.
Ακολουθεί το σύστημα μετρό της Σόφιας με βαθμολογία δείκτη 7,64 στα 10

Το μετρό της βουλγαρικής πρωτεύουσας είναι το μοναδικό στη χώρα καθώς και ένα από τα νεότερα στη μελέτη, που άνοιξε για επιβάτες μόλις το 1998.

Το σύστημα μετρό της πόλης καλύπτει 52 χιλιόμετρα διαδρομής και είναι προσβάσιμο μέσω 47 σταθμών, συμπεριλαμβανομένου ενός στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Οι επιβάτες, λένε ότι υπάρχουν πολλές πινακίδες στην αγγλική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών πληρωμής που, όπως λένε, τον καθιστούν απλό και προσβάσιμο για ξένους επισκέπτες.

Το Μετρό της Αθήνας προσφέρει φθηνά, γρήγορα και τακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα, με βαθμολογία 7,29 στα 10.

Το Μετρό της Αθήνας παρέχει απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με φθηνά, γρήγορα και τακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συνδέεται επίσης με το πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης του Πειραιά, το οποίο υποστηρίζει ταξίδια με πλοίο σε πολλούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Το Μετρό της Αθήνας έχει 62 σταθμούς σε 70 χιλιόμετρα τροχιάς και δέχεται περισσότερους από ένα τέταρτο εκατομμύριο επιβάτες κάθε χρόνο, κάτι που το καθιστά αναπόσπαστο μέρος της υποδομής μεταφορών της πόλης.

Η μέση βαθμολογία αξιολόγησης της Google για όλους τους σταθμούς του μετρό στην πόλη είναι 4,10 στα 5, αν και ο πιο πολυσύχναστος σταθμός, ο σταθμός Συντάγματος, συγκέντρωσε βαθμολογία μόλις 3,50 στα 5.

Ο Bounce λέει ότι αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στο πόσο απασχολημένο μπορεί να είναι, αν και ορισμένες κριτικές το επαινούν επειδή είναι «μοντέρνο, ευρύχωρο, καθαρό» και άλλοι εκτιμούν τα εκθέματα στο επίπεδο της αίθουσας εισιτηρίων.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν η Μαδρίτη στην Ισπανία και η Βαρσοβία στην Πολωνία, οι οποίες έλαβαν συνολική βαθμολογία 6,74 και 6,60 αντίστοιχα.

Το υπόλοιπο της πρώτης κατάταξης αποτελείται από το μετρό του Λονδίνου, τα συστήματα της Λισαβόνας και της Κοπεγχάγης, που σημείωσαν ισάριθμες βαθμολογίες, και τα μετρό του Βουκουρεστίου και της Πράγας.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί