Viral έχουν γίνει τα μωβ μήλα στο διαδίκτυο! Ψάχνουν να τα προμηθευτούν

Λάτρεις των φρούτων φέρεται να συρρέουν στο Σασκάτσουαν του Καναδά για να αναζητήσουν μωβ μήλα, αφού εμφανίστηκαν σε viral στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Οι εικόνες δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

«Φαίνεται καταπληκτικό. Θα ήταν τόσο διασκεδαστικό. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αληθινό», είπε η Rachelle Hofmeister, κηπουρός στο Dutch Growers στη Regina, Saskatchewan για τα στιγμιότυπα σε μια συνέντευξη στο CTV News.


«Είχαμε πολλά μήλα που έχουν αναπτυχθεί στο Σασκάτσουαν, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι μωβ», είπε η Rachelle Hofmeister, κηπουρός στο Dutch Growers in Regina. «Όλα έχουν λευκή σάρκα και κόκκινο δέρμα».


Η αρχική ανάρτηση φωτογραφίας, που ανέβηκε στο Instagram από τον χρήστη Unnaturalist AI , δείχνει πολλά μωβ μήλα να αστράφτουν σε ένα ξύλο κοπής με το ένα κομμένο στη μέση για να αποκαλύψει το βιολετί εσωτερικό του.

Ο λογαριασμός πρόσθεσε γεωγραφική ετικέτα στο Knott’s Berry Farm — ένα θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, η ανάρτηση του Unnatirualist AI περιέγραψε τα μωβ μήλα ως «προερχόμενα» από την καναδική επαρχία Saskatchewan, όπου ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα και έχουν γεύση σαν «κανέλα και μπανάνα», προκαλώντας σύγχηση στο κοινό.

Η ανάρτηση μάλιστα ισχυριζόταν ότι είναι ένα πολύτιμο συστατικό στη «μωβ σάλτσα μήλου» – μια λιχουδιά «που γιορτάζεται από τους αυτόχθονες λαούς του Σασκάτσουαν».

«Είχαμε πολλά μήλα που έχουν αναπτυχθεί στο Σασκάτσουαν, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι μωβ», είπε ο Χοφμάιστερ. «Όλα έχουν λευκή σάρκα και κόκκινο δέρμα».

Παρά την κραυγαλέα παραποίηση, η ανάρτηση κυκλοφόρησε γρήγορα στο X και στο Facebook, καθώς ενθουσιασμένοι θεατές αναρωτήθηκαν τι γεύση είχαν τα μωβ μήλα και πού μπορούσαν να τα προμηθευτούν.

Πρόσθεσε ότι οι πελάτες γενικά «αισθάνονται λίγο ανόητοι που νόμιζαν ότι ήταν αληθινό».

Ενώ η ψηφιακή μηχανική των φρούτων στο διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται επιπόλαιη, δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να πολλαπλασιαστεί η παραπληροφόρηση όταν υποβοηθείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί