Μακρόν: Θα πρέπει να «ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Θα πρέπει να «ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία» μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν

Τάχθηκε υπέρ μιας «νέας διεθνούς τάξης», κατά την διάρκεια της «Συνάντησης για την Ειρήνη», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή, στο Παρίσι.

«Πρέπει να έχουμε αρκετή φαντασία για να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο, μια ειρήνη στην Ευρώπη με μια νέα μορφή», δήλωσε τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη «η συμφιλίωση με τα Βαλκάνια και η πραγματικότητα μιας Ευρώπης στη γεωγραφική της μορφή, η οποία δεν είναι ούτε εντελώς Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε αποφασιστικά ΝΑΤΟ».

Ο Μακρόν έκανε έκκληση για «οικοδόμηση μιας νέας διεθνούς τάξης», καθώς, όπως σημείωσε, «η τάξη σήμερα είναι ελλιπής. Χρειαζόμαστε, τόνισε, «μια τάξη, όπου ο ένας ή ο άλλος δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τους άλλους και όπου οι χώρες εκπροσωπούνται επάξια, και επομένως να γίνει με πολύ δικαιότερα όργανα, είτε είναι τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Ανέφερε δε ότι θα επανέλθει στο θέμα αυτή την εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη»

«Η ειρήνη δεν είναι δυνατή παρά μόνο με τη συνύπαρξη» και «θα υπάρξει ένας τόπος, μια γη, ένα κράτος, μια συνύπαρξη, η αναγνώριση της ύπαρξης του καθενός, η αναγνώριση του δικαιώματος του καθενός να ζει ειρηνικά», ανέφερε ο Μακρόν τονίζοντας ότι «για αυτό που διακυβεύεται σήμερα στη Μέση Ανατολή, αυτό είναι το κλειδί».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ/ EPA -EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί