Οι Αμερικανοί στέλνουν κι άλλα στρατεύματα στην Μέση Ανατολή! Αναμένονται θερμές εξελίξεις

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει όλους τους Αμερικανούς να φύγουν καθώς ο κίνδυνος σύγκρουσης φτάνει σε επίπεδα που δεν έχουν δει εδώ και χρόνια.

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στην Μέση Ανατολή ως απάντηση στην έκρηξη της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ και καθώς η περιοχή παραπαίει στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναπτυχθούν «πρόσθετες» δυνάμεις επιβολής για να ενταχθούν στους 40.000 που ήδη σταθμεύουν στην περιοχή.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές βαθιά μέσα στον Λίβανο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει προειδοποιήσει όλους τους Αμερικανούς να φύγουν καθώς ο κίνδυνος σύγκρουσης φτάνει σε επίπεδα που δεν έχουν δει εδώ και χρόνια.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, λίγο πριν τις 7 απόγευμα, πως βομβαρδίζει την Βηρυτό, με μια πηγή ασφαλείας να αναφέρει ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε πως το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ένα νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον ανατολικό Λίβανο, σε συνέχεια μιας μέρας εντατικών βομβαρδισμών που ήδη από το πρωί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 274 ανθρώπους – τη φονικότερη μέρα στον Λίβανο από τον εμφύλιο πόλεμο – έχουν τραυματίσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, έχουν εκτοπίσει χιλιάδες οικογένειες, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους (Περισσότερα ΕΔΩ).

Τι θα σημάνει όλος αυτός ο χαμός στον Λίβανο για το μέλλον της περιοχής και δη του Παλαιστινιακού;

Με πληροφορίες από Daily Mail/ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί