Τσιάρας: Ζήτησε επανεξέταση των κονδυλίων της ΕΕ για τις αποζημιώσεις των ζωονόσων

Να επανεξεταστούν τα κονδύλια της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των ζωονόσων τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας κατά την τοποθέτηση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που διεξάγεται, σήμερα, στις Βρυξέλλες

Επιπλέον, πρότεινε την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το γεωργικό αποθεματικό, προκειμένου να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο Έλληνας υπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός συντονισμένου δικτύου κτηνιατρικών υπηρεσιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτονικών χωρών, το οποίο θα ενισχύσει την ταχεία και πιο αποτελεσματική διαχείριση διασυνοριακών ασθενειών των ζώων, διασφαλίζοντας την κτηνοτροφία και τη δημόσια υγεία.

Σχετικά με την ηλεκτρονική καταχώριση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ο κ. Τσιάρας συντάχθηκε με την πρόταση της Πολωνίας να δοθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαλεία πληροφορικής και κυρίως να ενημερωθούν σωστά οι αγρότες μας.

Για τη λειψυδρία υπογράμμισε πως το ζήτημα αυτό απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις για την προσαρμογή του αγροτικού τομέα στην κλιματική κρίση, μέσα από μια βιώσιμη διαχείριση του νερού, με ευελιξία στη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων της ΚΑΠ, νέες επενδύσεις σε υποδομές και προώθηση της καινοτομίας και συνεργασίας. Προσέθεσε, δε, ότι η ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ανθεκτικότητα του νερού οφείλει να λάβει υπόψη τις περιφερειακές και τοπικές ιδιαιτερότητες.

Τέλος, στάθηκε την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό των εισαγωγών αδασμολόγητων ποσοτήτων ρυζιού από τρίτες χώρες, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της ευρωπαϊκής παραγωγής ρυζιού.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί