Πρώην διπλωμάτης: «Πολυεθνικές και Βαθύ Κράτος ΗΠΑ ετοιμάζουν την επόμενη μέρα της Ουκρανίας»

Τι αποκάλυψε

Οι μέσοι Ουκρανοί αφήνονται να υποφέρουν για χάρη ισχυρών εξωτερικών συμφερόντων, σύμφωνα με τον Ουκρανό πληροφοριοδότη και πρώην διπλωμάτης Andrii Telizhenko.

«Ο Ζελένσκι… θα μπορούσε να είχε σταματήσει αυτόν τον πόλεμο πριν ξεκινήσει», είπε ο Τελιζένκο και προσέθεσε: «Ο Ζελένσκι… καταστρέφει τη χώρα του, αφήνοντας ανθρώπους να πεθαίνουν για την BlackRock, για την Ουάσιγκτον, για το Λονδίνο».

«Δεν μπορεί [να διαπραγματευτεί] γιατί ανήκει στην Δύση, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο, στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, οπότε δεν θα το αφήσουν το κάνει αυτό», ισχυρίστηκε στο Sputnik και συνέχισε: «Κερδίζουν χρήματα από αυτόν τον πόλεμο και παίρνουν ό,τι μπορούν από την Ουκρανία και από τους πόρους που έχει η Ουκρανία».

«Θα μπορούσε να είχε [παραχωρήσει] στο Ντονμπάς… αυτονομία χωρίς να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές», σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης, κατηγορώντας τον Ζελένσκι ότι δεν ακολούθησε ένα ειρηνευτικό σχέδιο που επιτεύχθηκε με την Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη ή στην εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ.

«Έφυγα από αυτόν τον πόλεμο γιατί ήμουν ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο και η κυβέρνησή μου –το καθεστώς, το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου– προσπάθησε να με σκοτώσει επειδή αγωνίστηκα για την ειρήνη», συνέχισε. «Ο Ζελένσκι κάνει αυτό που θέλει να κάνει γιατί πιστεύει ότι υποστηρίζεται, όχι μόνο [από] την Ουάσιγκτον, αλλά υποστηρίζεται από το βαθύ κράτος, πολυεθνικές και τις ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών και της λεγόμενης Δύσης… Αυτό είναι γιατί συμπεριφέρεται έτσι».

Εν τω μεταξύ, η Blackrock και η JP Morgan έχουν ξεκινήσει ένα τεράστιο ταμείο για να επενδύσουν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος. Υπολογίζεται ότι περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολάρια θα μπορούσαν να αναζητηθούν για να βοηθηθεί η χώρα να ανοικοδομηθεί.

Ο Telizhenko υπηρέτησε στο παρελθόν στο ουκρανικό διπλωματικό σώμα, αλλά έφυγε καθώς είχε αντιπολεμικές πεποιθήσεις. Ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι το Κίεβο έχει χάσει 970.000 στρατιώτες από το 2022!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RITZAU SCANPIX

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί