Global Citizens: Ο Έλον Μασκ αποθέωσε την Μελόνι και της παρέδωσε το βραβείο – Βίντεο

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, και η Τζόρτζια Μελόνι, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, ήταν οι πρωταγωνιστές σε ένα δείπνο με μαύρη γραβάτα στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.


Η Μελόνι είχε επιλέξει τον Μασκ για να τη συστήσει καθώς έλαβε το Βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη από το Atlantic Council, μια δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον που ανέφερε «την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ιταλίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την υποστήριξή της στην Ουκρανία στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της».

H Ιταλίδα πρωθυπουργός και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχουν δεθεί στενά όλα αυτά τα χρόνια. Μοιράζονται τις ανησυχίες τους για την τεχνητή νοημοσύνη και τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στις δυτικές χώρες, τις οποίες ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει υπαρξιακή απειλή για τον πολιτισμό.

Περιέγραψε την Μελόνι ως «κάποια που είναι ακόμα πιο όμορφη μέσα από ό,τι έξω» και «αυθεντική, ειλικρινής και στοχαστική».

«Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί πάντα για τους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Μασκ, προκαλώντας τα γέλια στο πλήθος των 700 ατόμων στην αίθουσα χορού Ziegfeld στο Μανχάταν.

Αφού η ίδια ευχαρίστησε τον Μασκ για την «πολύτιμη ιδιοφυΐα» του, η Μελόνι υπερασπίστηκε με πάθος τις δυτικές αξίες. Ενώ απορρίπτει τον αυταρχικό εθνικισμό, είπε, «δεν πρέπει να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε λέξεις όπως «έθνος» και «πατριωτισμός».

Τόνισε ότι το όραμά της ήταν «δημοκρατικό».

Ο Μασκ, καθισμένος δίπλα στη μητέρα του, Μάι Μασκ, έγνεψε καταφατικά καθώς μιλούσε η Μελόνι, και εκείνος στάθηκε και χειροκρότησε δυναμικά όταν τελείωσε. Στη συνέχεια, στο τραπέζι τους συγκεντρώθηκαν αρκετοί που προσπαθούσαν να βγάλουν selfie μαζί τους ή να μιλήσουν με τον Μασκ.

Ο Μασκ έχει επίσης υποστηρίξει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ιταλίας και τον δεξιό ηγέτη Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δικάζεται στην Ιταλία επειδή εμπόδισε ένα σκάφος που μετέφερε διασωθέντες μετανάστες να ελλιμενιστεί στην ακτή της Ιταλίας. Το κόμμα του κ. Σαλβίνι είναι εταίρος συνασπισμού στην κυβέρνηση της κ. Μελόνι, και είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο περιγράφει τον εαυτό του ως ένα ακομμάτιστο φόρουμ για πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες για να συζητήσουν παγκόσμια θέματα όπως η οικονομία, η ασφάλεια και η κλιματική αλλαγή. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο John FW Rogers, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, ο οποίος κατείχε αρκετές υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί