Η Μαρέβα Μητσοτάκη καλεσμένη της Εμινέ Ερντογάν σε επίδειξη με παραδοσιακά νυφικά – Βίντεο

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώτες κυρίες της Νιγηρίας, του Μαυρικίου, της Βοσνίας, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλα αλλά και της Αλβανίας.

Η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Εμινέ Ερντογάν παρουσίασε τις παραδοσιακές τουρκικές φορεσιές σε άλλες πρώτες κυρίες στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Η Εμινέ Ερντογάν τόνισε τη συμβολική και πολιτιστική αξία των ειδών προίκας που κατασκευάζονται με αφοσίωση από γυναίκες στην Τουρκία.

«Τα είδη προίκας δεν προορίζονται μόνο για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες αλλά χρησιμεύουν και ως ειδικά γράμματα που εκφράζουν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τα όνειρα των γυναικών μέσω συμβόλων», δήλωσε.

Όπως τόνισε, η παράδοση της προίκας αποτελεί μια κοινοτική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η οικογένεια και οι φίλοι, συμβολίζοντας την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Κάθε στάδιο, από τη δημιουργία των αντικειμένων της προίκας μέχρι την παράδοση του νυφικού σεντουκιού, αντανακλά τη βαθιά ριζωμένη πολιτιστική μνήμη της Ανατολίας.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από protothema. gr / photo: EPA-TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFIC)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί