Παγκόσμιος ιδεολογικός πόλεμος: Ν/σ – «τομή» στη Ρωσία κατά της «δυτικής παρακμής»

Οι Ρώσοι κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από τους διεθνιστές της Δύσης, με τον πλανήτη να έχει χωριστεί στα δύο.

Ρώσοι βουλευτές ξεκίνησαν σήμερα τη συζήτηση επί ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς την απόκτηση παιδιών, μέσα σε ένα πλαίσιο δημογραφικής κρίσης, που επιδεινώνεται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η υπεράσπιση των αποκαλούμενων «παραδοσιακών» αξιών είναι από τα πιο προσφιλή θέματα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος καταδικάζει επανειλημμένα την «ιδεολογική παρακμή» της Δύσης.

Είναι ο κύριος λόγος που η διεθνιστική Δύση, όπως είχε γράψει το ΕΛ, θέλει να βγάζει… γρήγορα από τη μέση τη Ρωσία του Πούτιν.

Εφεξής, η πολιτική τάξη επιθυμεί να απαγορεύσει την «προπαγάνδα» του κινήματος κατά της απόκτησης παιδιών (“childfree”), ένας όρος που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που επιλέγουν οικειοθελώς στη ζωή τους να μην αποκτήσουν παιδιά, κυρίως για προσωπικούς, οικονομικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους.

«Προτείνεται η απαγόρευση της προπαγάνδας κατά της απόκτησης παιδιών: στο διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης, σε ταινίες και σε διαφημίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας , της κάτω βουλής του Κοινοβουλίου, Βιτσισλαβ Βολόντιν, πριν από την έναρξη εξέτασης του νομοσχεδίου σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Μια ζεστή και πολυπληθής οικογένεια είναι η βάση ενός ισχυρού κράτους», τόνισε ο Βολόντιν, στενός σύμμαχος του Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Βολόντιν, οι ποινές για παραβάσεις των προτεινόμενων κανόνων, είναι για ένα φυσικό πρόσωπο πρόστιμο 400.000 ρούβλια (περίπου 4.000 ευρώ), ποσό διπλάσιο για δημόσιους υπαλλήλους και έως 5 εκατομμύρια ρούβλια για νομικά πρόσωπα.

Κανένας από αυτούς τους βουλευτές δεν έθεσε το ζήτημα της αντισύλληψης και το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Ελβίρα Αϊτκούλοβα, βουλεύτρια από τις συντάκτριες του νομοσχεδίου, είπε χθες πως οι ιδέες που υπερασπίζονται οι υποστηρικτές του κινήματος «Childfree» συνιστούν μια «καταστροφική συμπεριφορά» ικανή να οδηγήσει στη «μείωση του πληθυσμού» της Ρωσίας.

«Αυτό το κίνημα δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές προσδοκίες των γυναικών», υποστήριξε η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της άνω βουλής του Κοινοβουλίου.

«Νομίζω ότι πρέπει αυτό να απαγορευτεί νομικά», επέμεινε.

Από την άφιξή του στο Κρεμλίνο το 2000, ο Πούτιν έχει θέσει ως προτεραιότητα τον περιορισμό της ρωσικής δημογραφικής κρίσης, που κληρονόμησε από τη σοβιετική περίοδο.

Μέτρα που ελήφθησαν με σκοπό τη στήριξη των γεννήσεων δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με το Κρεμλίνο να αναγνωρίζει τον Ιούλιο μια κατάσταση «καταστροφική για το μέλλον του έθνους».

Οι αρχές υπερασπίζονται τη συντηρητική τους γραμμή σε κοινωνικά ζητήματα, θεωρώντας την ως προέκταση του αγώνα κατά των Δυτικών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε το «διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ » στα τέλη του 2023 με κατηγορίες για «εξτρεμισμό», γεγονός που ανοίγει την πόρτα σε βαριές ποινές φυλάκισης.

Αυτή την εβδομάδα η Δούμα αναμένεται επίσης να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία από υπηκόους χωρών που επιτρέπουν τη φυλομετάβαση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί