Ugledar: Η στρατηγικής σημασίας πόλη που πέφτει στα χέρια των Ρώσων, vid

Σκληρές μάχες μαίνονται για μήνες στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ugledar στο Ντονμπάς, καθιστώντας έτσι οποιοδήποτε ελιγμό στρατευμάτων στην περιοχή «αδύνατο», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.


Την ίδια στιγμή, ο πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής Sergey Poletaev δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ για τη σημασία της κατάληψης του Ugledar από τους Ρώσους.

Οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή μαίνονται από το 2022, ωστόσο τώρα με την κατάρρευση της ουκρανικής γραμμής άμυνας οι Ρώσοι έχουν αποκτήσει σημαντικά εδαφικά ερείσματα.


Από στρατιωτική άποψη, το Ugledar στέκεται σαν φυλάκιο, σταθεροποιώντας ένα πολύ μεγάλο τμήμα της πρώτης γραμμής για τις δυνάμεις του Κιέβου.

Με την κατάληψη του Ugledar οι Ρώσοι θα έχουν το πάνω χέρι στην προέλασή του προς την πόλη Pokrovsk του Ντονέτσκ.

Δείτε το πραγματικό σφυροκόπημα των ρωσικών Ε.Δ. στην πόλη:


Παράλληλα, το Ugledar βρίσκεται κοντά σε έναν σιδηρόδρομο από το Ντόνετσκ προς τη Μαριούπολη και υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος που τη συνδέει με την πόλη Volnovakha, ένα φυλάκιο που «επικοινωνεί» με την πόλη της Μαριούπολης.

Η Μαριούπολη είναι το κύριο λιμάνι της Ρωσίας στην Αζοφική Θάλασσα, γι’ αυτό η κατάληψη του Ugledar θα κλείσει την πρόσβαση των ουκρανικών δυνάμεων σε αυτό.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ανθρακωρυχεία στο Ugledar, συμπεριλαμβανομένου του Yuzhnodonbasskaya N3, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρόμοιες εγκαταστάσεις στο Ντονμπάς. Αυτά τα ανθρακωρυχεία παραμένουν τα προπύργια της ουκρανικής άμυνας.


Κάθε ένα από τα ορυχεία καθιστά δυνατό τον έλεγχο του εδάφους γύρω του για χιλιόμετρα. Επίσης, ένα ορυχείο έχει συνήθως υπόγειους χώρους, οι οποίοι το μετατρέπουν σε μίνι φρούριο.


«Το Ugledar μπορεί τώρα να παρομοιαστεί με ένα καζάνι με το καπάκι σχεδόν κλειστό, στα πρόθυρα του μαγειρέματος», τόνισε ο Poletaev.

«Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι μέρος των ουκρανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στο Ugledar έχει αναπτυχθεί στο Pokrovsk, πράγμα που σημαίνει ότι το Κίεβο έχει προβλήματα με τις εφεδρείες.

Η στρατηγική της Ρωσίας είναι να φέρει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα όριά τους», κατέληξε ο αναλυτής.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί