Οι οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για μια τυχόν πυρηνική έκρηξη στο Λονδίνο

Με τη συνεχιζόμενη αναταραχή και τις συγκρούσεις που μαίνεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου (από τον Μάρτιο του 2024) προβλέπει τον κίνδυνο να γίνει η Βρετανία στόχος πυρηνικής βόμβας.

Θανατηφόρες παγκόσμιες συγκρούσεις μπορούν να ξεσπάσουν από το πουθενά – πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ κανείς να είναι πολύ προετοιμασμένος όταν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Οι ανησυχίες εντάθηκαν περισσότερο μετά το βίντεο που έδειξε κανάλι στη Ρωσία μεταδίδοντας πρόσφατα μια προσομοίωση του τι θα συνέβαινε εάν μια πυρηνική βόμβα έπεφτε στο Λονδίνο .

Ποια είναι η συμβουλή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης;
Όταν πρόκειται να επιβιώσετε από μια πυρηνική επίθεση, όλα εξαρτώνται από το πού βρίσκεστε όταν εκρήγνυται η βόμβα.

Όποιος είναι αρκετά άτυχος να στέκεται κοντά στο σημείο μηδέν, πιθανότατα θα εξαϋλωνόταν.

Μετά από αυτό, οι πιθανότητές να επιβιώσει κάποιος εξαρτώνται από την τοποθεσία και την ετοιμότητα.

Για όποιον θέλει να εξασφαλίσει το καταφύγιό του και να πάρει μερίδες τροφίμων, η κυβέρνηση έχει τον ιστότοπο με το όνομα Prepare , ο οποίος έχει πολλές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς σε εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Όταν πρόκειται για πυρηνική επίθεση, η συμβουλή της κυβέρνησης είναι απλή, «Πηγαίνετε μέσα. Μείνετε μέσα. Συντονιστείτε». Πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και να προσπαθήσετε να παρακολουθείτε τις επίσημες κυβερνητικές επικοινωνίες εάν υπάρχουν.

Όσον αφορά το είδος του χώρου στο οποίο πρέπει να καταφύγετε, θα πρέπει να στοχεύσετε στο πιο κεντρικό δωμάτιο του κτιρίου. Μόλις μπείτε μέσα, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα μολυσμένα ρούχα εάν ήσασταν έξω κατά τη διάρκεια της έκρηξης.


Θα πρέπει επίσης να μείνετε μέσα στο πρώτο κτίριο στο οποίο θα έρθετε για τις πρώτες 24 ώρες αντί να προσπαθήσετε να επανενωθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όσον αφορά τις προμήθειες, συνιστάται να έχετε προετοιμάσει έναν φακό, μια φορητή τροφοδοσία, ένα ραδιόφωνο με εφεδρικές μπαταρίες, ένα κιτ πρώτων βοηθειών, εμφιαλωμένο νερό, μη αλλοιώσιμα τρόφιμα και υγρά μαντηλάκια.

Από εκείνο το σημείο το αν θα μπορέσετε ή όχι να επιβιώσετε τις επόμενες εβδομάδες του πυρηνικού χειμώνα εξαρτάται εντελώς από την τύχη.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί