Ο Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για την πυρηνική αποτροπή μετά τις νατοϊκές επιθέσεις στη Ρωσία

Θυμίζουμε πως μέσα σε λίγες ημέρες δύο διαφορετικές αποθήκες οπλισμού χτυπήθηκαν από νατοϊκό πύραυλο προκαλώντας θεαματικές εκρήξεις.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για την πυρηνική αποτροπή, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο, καθώς η Μόσχα μελετά πώς θα απαντήσει στα αιτήματα της Ουκρανίας προς δυτικές χώρες να της επιτρέψουν να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς.

Παράλληλα η κίνηση Πούτιν έρχεται στο απόηχο των νατοϊκών πυραυλικών χτυπημάτων την περασμένη εβδομάδα σε αποθήκες του ρωσικού στρατού στην πόλη Toropets (δυτικά) και την επαρχία Κρασνοντάρ (νότια).

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση σημαντικό γεγονός.

“Θα υπάρξει μια ομιλία από τον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα, για προφανείς λόγους, θα χαρακτηριστούν ‘άκρως απόρρητα'”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η Ρωσία έχει πει πως αναθεωρεί το πυρηνικό δόγμα της το οποίο ορίζει τις περιστάσεις υπό τις οποίες μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικού όπλου όσο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν από τις δοκιμές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ προχθές, Δευτέρα, έπειτα από εικασίες πως το Κρεμλίνο μπορεί να εγκαταλείψει το μετασοβιετικό μορατόριό του για τις πυρηνικές δοκιμές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί