Το εστιατόριο με τα 70 πορτρέτα της Μελόνι στην Αλβανία!Βίντεο

Το Trattoria Meloni περιέχει 70 πορτρέτα της Ιταλίδας πρωθυπουργού και βρίσκεται κοντά στον χώρο όπου διεκπεραιώνονται οι αφίξεις στην ΕΕ.

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στην Τζόρτζια Μελόνι άνοιξε κοντά σε ένα στρατόπεδο στην Αλβανία, όπου θα διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις ασύλου των ατόμων που επιδιώκουν να εισέλθουν στην ΕΕ δια θαλάσσης ως μέρος μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας που προωθείται από την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

Το Trattoria Meloni, ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο βόρειο λιμάνι του Σενγκίν, άνοιξε ο Gjergj Luca, ιδιοκτήτης εστιατορίου που πρόσκειται φιλικά στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

«Όταν η κουζίνα, η τέχνη και η πολιτική ενώνονται, μπορείς να φτιάξεις όμορφα πράγματα», είπε ο Λούκα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μελόνι επισκέφτηκε τον χώρο του κέντρου Σενγκίν τον Ιούνιο, πριν ανοίξει το εστιατόριο. Είναι ένα από τα δύο κέντρα που αναμένεται να ξεκινήσουν την επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τη συμφωνία που χρηματοδοτείται από την Ιταλία, άνδρες που διασχίζουν τη Μεσόγειο από τη βόρεια Αφρική και αναχαιτίζονται από την ιταλική ακτοφυλακή θα οδηγηθούν στην Αλβανία.

Ο Λούκα, γιος διάσημου Αλβανού ηθοποιού και ο ίδιος πρώην ηθοποιός, δήλωσε ότι γοητεύτηκε από την προσωπικότητα της Μελόνι, αποκαλώντας την «εξαιρετική».

Είπε ότι ελπίζει να επιστρέψει για να δοκιμάσει το φαγητό του και να θαυμάσει τα πορτρέτα της, που κοσμούν κάθε εκατοστό των τοίχων του εστιατορίου.
Τα πορτρέτα φιλοτεχνήθηκαν από τον Χελιδών Χαλίτη, έναν γνωστό Αλβανό καλλιτέχνη.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί