Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου θέλουν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα ειρήνης για την Ουκρανία

Η Κίνα, η Βραζιλία και άλλες χώρες στον Παγκόσμιο Νότο σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα με το σύνθημα «Φίλοι της Ειρήνης» για να επιλύσουν την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι. Σε συνάντηση με τον προεδρικό σύμβουλο της Βραζιλίας Celso Amorim στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανακοίνωσε: “Η […]

Η Κίνα, η Βραζιλία και άλλες χώρες στον Παγκόσμιο Νότο σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα με το σύνθημα «Φίλοι της Ειρήνης» για να επιλύσουν την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Σε συνάντηση με τον προεδρικό σύμβουλο της Βραζιλίας Celso Amorim στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανακοίνωσε:

“Η Κίνα, η Βραζιλία και άλλες χώρες του Παγκόσμιου Νότου θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα Φίλων της Ειρήνης για την κρίση στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον. Αυτή είναι μια προσπάθεια της Κίνας, της Βραζιλίας και του Παγκόσμιου Νότου να οικοδομήσουν ειρήνη.”

Ο Wang Yi εξηγεί ότι οι Φίλοι της Ειρήνης δεν είναι μια κλειστή ομάδα, αλλά μια ανοιχτή πλατφόρμα που στοχεύει στην προώθηση του διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς αντί του ανταγωνισμού και της αντιπαράθεσης. Η πλατφόρμα ιδρύθηκε γιατί υπάρχει ανάγκη για ειρήνη.

«Η πλατφόρμα των Φίλων της Ειρήνης έχει σκοπό να εκφράσει μια αντικειμενική και ορθολογική άποψη και να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην πολιτική λύση του ουκρανικού ζητήματος».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί