Υπουργείο Οικονομικών: Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για τη σήμανση POS στα ταξί

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η νέα απόφαση με αριθμό (Α 1143/2024) του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη σήμανση POS στα ταξί

Συγκεκριμένα, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1118/01.08.2024 με τίτλο «Καθορισμός του μορφότυπου της αναγραφής της παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 4446/2016 (Α’ 240) για τις επιχειρήσεις ταξί, των σημείων εντός του οχήματος στα οποία τίθεται η αναγραφή αυτή, του τρόπου παραγωγής και διάθεσής της, του τρόπου κάλυψης της δαπάνης καθώς και κάθε άλλου θέματος σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος» (Β’ 4529) ως εξής:

Το άρθρο 4 αντικαθίσταται ως εξής:

    «Άρθρο 4 Έναρξη ισχύος-Μεταβατικές διατάξεις

    1. Οι υπόχρεες οντότητες του άρθρου 1 οφείλουν να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα ταξί που εκμεταλλεύονται εντός 3 εβδομάδων από την παραλαβή της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και τα σωματεία που είναι μέλη αυτής.

    2. Για την εφαρμογή της παρ. 1, η ΑΑΔΕ απευθύνει έγγραφη πρόσκληση παραλαβής των ταμπελών στην ΠΟΕΙΑΤΑ. Η ΠΟΕΙΑΤΑ υποχρεούται να γνωστοποιήσει ψηφιακά στην ΑΑΔΕ, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την αποστολή της εν λόγω έγγραφης πρόσκλησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], ότι θα παραλάβει τις εν λόγω ταμπέλες, δηλώνοντας τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμεί. Στην περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της πενθήμερης προθεσμίας ή άρνησης παραλαβής από την ΠΟΕΙΑΤΑ, τα σωματεία έχουν υποχρέωση, εντός προθεσμίας 10 ημερών από τη γνωστοποίηση της άπρακτης παρέλευσης ή άρνησης παραλαβής από την ΠΟΕΙΑΤΑ, να ενημερώσουν ψηφιακά στην ΑΑΔΕ, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], ότι θα παραλάβουν τις εν λόγω ταμπέλες για τους υπόχρεους της περιφέρειάς τους, δηλώνοντας τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμούν (παραλαβή από εγκατάσταση της ΑΑΔΕ ή μέσω αποστολής ταχυμεταφοράς με δικά τους έξοδα).



      Στην περίπτωση αυτή, τίθεται προθεσμία επικόλλησης των ταμπελών στα οχήματα ταξί εντός 3 εβδομάδων από την ημερομηνία γνωστοποίησης παραλαβής των ταμπελών κατά τα ανωτέρω.

      3.Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από σωματείο ή παρέλευσης άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας των 10 ημερών, οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την παραγωγή των αυτοκόλλητων ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της παρούσας, και την επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί, εντός 3 εβδομάδων από την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας των 10 ημερών.

      4.Τα σωματεία υποχρεούνται, εντός προθεσμίας 5 ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας επικόλλησης των ταμπελών στα οχήματα ταξί, να κοινοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον κατάλογο των υπόχρεων μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που παρέλαβαν από τα ίδια τις εν λόγω ταμπέλες.

      5. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

        Τονίζεται πως όσοι ιδιοκτήτες ταξί αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις του νόμου τότε υπάρχει πρόβλεψη για επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ ανά παράβαση.

        (με πληροφορίες από enikonomia. gr / photo: freepik)

        ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

        ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

        ΠΑΡΑΞΕΝΑ

        LATEST

        Κύρια Θέματα

        ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

        Κάθε μέρα μαζί