Τα φθινοπωρινά φρούτα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την γραμμή σας

Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά) που ωφελούν τον οργανισμό μας δημιουργώντας το αίσθημα κορεσμού

Μπορεί τα φρούτα να περιέχουν φυσικά σάκχαρα αλλά είναι απαραίτητα σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα.

Ακολουθούν τα 6 +1 φρούτα εποχής που θα σας βοηθήσουν να μείνετε εστιασμένοι στη σωστή διατροφή και τη νέα σεζόν.

1. Σμέουρα


Μια μερίδα σμέουρα καλύπτει περίπου το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας (8 γραμμάρια) σε φυτικές ίνες.

    Οι φυτικές ίνες όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για να καταναλώσετε σμέουρα. Αυτό το φρούτο οφείλει την υπέροχη απόχρωση του στις ανθοκυανίνες, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και την πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης (πρώιμα προβλήματα μνήμης και σκέψης των ηλικιωμένων). Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές, διατηρεί το δέρμα υγιές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

    2. Αχλάδια


    Μόνο ένα αχλάδι περιέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών—περίπου το 1/4 ων ημερήσιων αναγκών μας. Αυτό σημαίνει ότι θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

      Πέρα από τις φυτικές ίνες, τα αχλάδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C , συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν φλεγμονή. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς σας.

      3. Μύρτιλα


      Παρότι τα σμέουρα προσφέρουν τις περισσότερες φυτικές ίνες από την οικογένεια των μούρων, τα μύρτιλα είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά.

        Η κατανάλωση τους σχετίζεται με προστασία από την γήρανση, τις ακτίνες UV, τις περιβαλλοντικές τοξίνες και το στρες. Επίσης, δρουν προστατευτικά απέναντι στην απώλεια μνήμης.

        4. Πορτοκάλια


        Τα πορτοκάλια δεν είναι απαραίτητα μόνο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

          Ένα μεγάλο πορτοκάλι έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, καλύπτει σχεδόν όλη την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνη C και περίπου το 10% των αναγκών για κάλιο. Είναι επίσης γεμάτα με καροτενοειδή, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών που δίνει στα πορτοκάλια το ομώνυμο χρώμα τους. Τα καροτενοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά, στη βελτίωση της όρασης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

          5. Μήλα


          «Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα»
          σύμφωνα με την λαϊκή ρήση. Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο προσφέρει 4 γραμμάρια φυτικών ινών , συνεπώς είναι ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Αν το μήλο είναι βιολογικό και το έχετε πλύνει καλά μπορείτε να το καταναλώνετε με τη φλούδα, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες φυτικές ίνες.

            Τα μήλα μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα για την καρδιά σας, βοηθώντας στη μείωση της χοληστερόλης. Η κατανάλωση μήλου βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου, του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

            6. Μπανάνες


            Οι μπανάνες μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, αλλά περιέχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

              Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες τροφές, όταν νιώθετε το αίσθημα του φουσκώματος στο στομάχι, πιθανότατα επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, ανθεκτικό άμυλο και κάλιο. Το κάλιο είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση του νατρίου στο σώμα – και η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού είναι ένας κοινός λόγος που εντείνεται το αίσθημα του πρηξίματος.

              (με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

              ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

              ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

              ΠΑΡΑΞΕΝΑ

              LATEST

              Κύρια Θέματα

              ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

              Κάθε μέρα μαζί