Σκούρα τα πράγματα για την Google εάν εκλεγεί ο Τραμπ – Τί δήλωσε

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την ποινική δίωξη της Google από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο Τραμπ επιμένει ότι η Google δείχνει μόνο αρνητικές ειδήσεις για τον πρώην πρόεδρο, σε αντίθεση με την Δημοκρατική αντίπαλό του, την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Ο Τραμπ είναι ξεκάθαρα απογοητευμένος από την ειδησεογραφική κάλυψη που λαμβάνει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Παρασκευή ότι θα ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google εάν εκλεγεί πρόεδρος, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία εμφάνιζε άδικα αρνητικά άρθρα ειδήσεων για αυτόν αλλά όχι την αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, Καμάλα Χάρις, μεροληπτώντας εις βάρος του.

Η καταγγελία ήρθε σε μια ανάρτηση στο Truth Social.

«Διαπιστώθηκε ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές που επινοήθηκαν για αυτόν τον σκοπό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο θετικές ειδήσεις για τη σύντροφο Καμάλα Χάρις», είπε ο Τραμπ στην ανάρτηση .

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους διώξει ποινικά για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Εάν όχι, και με την επιφύλαξη των Νόμων της Χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο Τραμπ.

Η Google είπε ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης για να ωφελήσει ένα συγκεκριμένο μέρος. “Και οι δύο ιστότοποι της καμπάνιας εμφανίζονται με συνέπεια στην κορυφή της Αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης”, ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση.

Ωστόσο, οι συντηρητικοί παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Κέντρο Ερευνών Μέσων, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως επόπτης των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν αναφορές ισχυριζόμενες ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει επίσης διαμαρτυρηθεί έντονα για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα «χορηγίας» στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για την προώθηση θετικής κάλυψης ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους που ξαναγράφτηκαν από την εκστρατεία για να ευνοήσουν την Χάρις.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε άλλη ανάρτησή του στο Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικού πράκτορα και μιας σειράς άλλων ανθρώπων που πιστεύει ότι εμπλέκονται σε υποτιθέμενη εκλογική νοθεία εναντίον του, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, η οποία προκλήθηκε από την εξέγερση των υποστηρικτών του για να σταματήσει την ειρηνική μεταφορά της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί