H άσφαλτος που θα παίζει μουσική…! Δείτε πού βρίσκεται

Ο στόχος του είναι να ενημερώνει τους απρόσεχτους οδηγούς ώστε να έχουν τα μάτια τους στο δρόμο.

Φανταστείτε να οδηγείτε σε έναν αυτοκινητόδρομο και ξαφνικά να ακούγεται μουσική από το δρόμο…. όχι όμως από τον ραδιόφωνο αλλά από την ίδια την άσφαλτο!

Μια ρωσική κρατική εταιρεία, που διαχειρίζεται όλους τους δρόμους με διόδια στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει πιλοτικά την λεγόμενη “μουσική σήμανση”.Η ειδική αυτή τεχνολογία η οποία θα ενσωματώνεται στην άσφαλτο, θα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει της πορείας του από τον αυτοκινητόδρομο. Τότε, θα ακούγεται ένα μουσικό σήμα που θα προειδοποιεί τον οδηγό να διορθώσει την πορεία του.

Το πρώτο τμήμα αυτοκινητόδρομου που θα “δοκιμάσει” αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία είναι ο M-11 “Neva”. Ο επικεφαλής της Avtodor, Vyacheslav Petushenko, δήλωσε ότι η μουσική σήμανση θα δημιουργεί “το εφέ της αναπαραγωγής ενός μουσικού κομματιού” κατά τη διέλευση των οχημάτων.

Επιπλέον, η Avtodor ετοιμάζει και ένα άλλο σύστημα ασφαλείας για τους οδηγούς: ένα σύστημα προειδοποίησης για την εμφάνιση άγριων ζώων στο οδόστρωμα. Κάμερες, απλές και θερμικές, θα καταγράφουν την παρουσία ζώων κοντά στο δρόμο και θα ενημερώνουν τους οδηγούς μέσω ειδικών πινακίδων.

Μένει να δούμε αν η μουσική σήμανση, εκτός από τα ηρεμήσει τα πνεύμα όσο αφορά τις καταγγελίες, θα αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση των ατυχημάτων!

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / phoτο: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί