Ισραήλ: Πάνω από 20 αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Χασάν Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως "περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες" της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν στο πολύ ισχυρό πλήγμα που εξαπέλυσε προχθές, Παρασκευή, στο αρχηγείο της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της, τον Χασάν Νασράλα.

“Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες διαφόρων βαθμών, που ήταν παρόντες στο υπόγειο αρχηγείο της Βηρυτού κάτω από μη στρατιωτικά κτήρια και οι οποίοι διηύθυναν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του κράτους του Ισραήλ, εξοντώθηκαν επίσης”, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις για ορισμένους από αυτούς.

Εκτός από τον Χασάν Νασράλα και έναν άλλο διοικητή της οργάνωσης, τον Άλι Καράκι, οι Ιμπραχίμ Χουσέιν Τζαζίνι, Σαμίρ Ταουφίκ Ντιμπ, Αμπέντ αλ Αμίρ Μουχάμαντ Σαμπίνι και Άλι Νάαφ Αγιούμπ είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του αρχηγείου της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης , σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τζαζίνι και ο Ντιμπ ήταν “από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νασράλα. Λόγω της στενής σχέσης μαζί του, είχαν σημαντικό ρόλο στις καθημερινές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ και του Νασράλα ιδιαίτερα”, πρόσθεσε ο στρατός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP / photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί