Ο Μπόρις Τζόνσον τα έβγαλε όλα στη φόρα – Είπε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε καρκίνο στα οστά

Είναι η πρώτη φορά που ένας εξέχων Βρετανός πολιτικός μίλησε για την αιτία θανάτου του μονάρχη.

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε μια μορφή καρκίνου των οστών στα τελευταία της χρόνια, ισχυρίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον στα απομνημονεύματά του.

Σε απόσπασμα από το «Unleashed», που αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «ήξερε εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο» ότι η Βρετανίδα μονάρχης «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών» όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, μόλις δύο μέρες πριν τον θάνατό της.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Βρετανός πολιτικός μίλησε για την πιθανή αιτία θανάτου της, η οποία αναγράφεται επίσημα ως «γήρας» στο πιστοποιητικό θανάτου της.

Η αποκάλυψη είναι πολύ ασυνήθιστη στη βρετανική δημόσια ζωή. Η υγεία της βασίλισσας ήταν ένα μυστικό κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και οι πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του μονάρχη συνήθως διατηρούνται εμπιστευτικές.

Υπενθυμίζοντας την τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον είπε ότι «έδειχνε χλωμή και πιο καμπουριασμένη, ενώ είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από σταγόνες ή ενέσεις».

Αλλά, είπε, ότι η διάθεση της βασίλισσας ήταν «εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της, και από καιρό σε καιρό στη συζήτησή μας εξακολουθούσε να αστράφτει με αυτό το υπέροχο λευκό χαμόγελο με την ξαφνική ομορφιά του που ανέβαζε τη διάθεση».

Είπε ότι η αείμνηστη βασίλισσα γνώριζε «όλο το καλοκαίρι ότι θα έφευγε, αλλά ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον» βλέποντας τη μεταφορά της εξουσίας από τον Τζόνσον στη διάδοχό του Λιζ Τρας.

Ο Τζόνσον είπε στα απομνημονεύματά του ότι η βασίλισσα μερικές φορές του έλεγε πληροφορίες πριν το καταλάβει, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στο οποίο ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας έπεσε από αεροπλανοφόρο.

Ήταν «διπλά ντροπιαστικό» να ακούω τις λεπτομέρειες από τη βασίλισσα, είπε.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί