Λιοντάρι κατασπάραξε φύλακα ζωολογικού κήπου στην Νιγηρία

Ένας φύλακας ζωολογικού κήπου θανατώθηκε από ένα λιοντάρι στη νοτιοδυτική Νιγηρία, αφού δεν κατάφερε να ασφαλίσει τις κλειδαριές στο περίβλημά του όταν πήγε να το ταΐσει, λέει η αστυνομία.

Το θύμα, ήταν ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν στο Προεδρικό Πάρκο Άγριας Ζωής της Βιβλιοθήκης, που ανήκει στον πρώην πρόεδρο της Νιγηρίας Olusegun Obasanjo, στην Abeokuta, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ogun.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Omolola Odutola είπε σε δήλωση ότι «το λιοντάρι προκάλεσε σοβαρά θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό του άνδρα».

Είπε ότι το λιοντάρι στη συνέχεια πυροβολήθηκε για να τον ελευθερώσει.

Σύμφωνα με δήλωση της Προεδρικής Βιβλιοθήκης Olusegun Obasanjo, ο φύλακας του ζωολογικού κήπου είχε πάρει μερικούς επισκέπτες για να δουν τη ρουτίνα του λιονταριού μετά από ώρες το βράδυ του Σαββάτου.

«Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου, προφανώς, νιώθοντας άνετα με το ζώο, άφησε ανοιχτή την προστατευτική πύλη και προχώρησε στο τάισμα του ζώου. Κατασπαράχθηκε από το ζώο και πέθανε επί τόπου.

«Για να αποφευχθεί περαιτέρω ακρωτηριασμός του σώματος, το ζώο θανατώθηκε αμέσως από το προσωπικό του πάρκου».

Το θύμα ονομάζεται Babaji Daule, ο οποίος περιγράφεται από την αστυνομία ως εκπαιδευμένος χειριστής λιονταριών.

Έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ένας άλλος φύλακας του ζωολογικού κήπου δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από ένα λιοντάρι στο Πανεπιστήμιο Obafemi Awolowo, επίσης στη νοτιοδυτική Νιγηρία.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχίες στους ανθρώπους που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τους κανονισμούς της χώρας και τη διαχείριση των ζωολογικών κήπων και το χειρισμό των άγριων ζώων.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί