Δεν πρέπει ποτέ να ανοίξετε ένα email εάν εντοπίσετε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια!

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες σε μια νέα παγκόσμια έρευνα λένε ότι έχουν πέσει θύματα κυβερνοεπίθεσης ή απάτης, σύμφωνα με μια έκθεση που ανατέθηκε από την εταιρεία λογισμικού υπολογιστών Yubico, ανά Talker .

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα, όπου ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου στέλνει ένα παραπλανητικό μήνυμα για να ξεγελάσει κάποιον ώστε να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή να επιτρέψει την πρόσβαση στην τεχνολογία του, αυξήθηκε πάνω από 60% από το 2021 έως το 2022, ανέφερε το CNBC.

Μια πρόσφατη μελέτη από την πλατφόρμα επικύρωσης και παράδοσης email ZeroBounce ανέλυσε σύνολα δεδομένων email για ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να προσδιορίσει τις πιο επικίνδυνες και επαναλαμβανόμενες λέξεις στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης.

Καθώς οι περισσότερες απάτες γίνονται όλο και πιο πειστικές κάθε μέρα, αξίζει να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή και να αποφύγετε να γίνετε θύμα αυτών των τακτικών.

Σε μια δημοσκόπηση 20.000 εργαζομένων ενηλίκων σε όλο τον κόσμο, το 45% ανέφερε ότι τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού email, είχαν παραβιαστεί από απόπειρα εισβολής ή απάτη.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι όταν ένας κυβερνοεγκληματίας στέλνει ένα παραπλανητικό μήνυμα για να ξεγελάσει κάποιον ώστε να δώσει ευαίσθητες πληροφορίες όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πρόσβαση στην τεχνολογία του .

Μια πρόσφατη μελέτη από την πλατφόρμα επικύρωσης email ZeroBounce ανέλυσε σύνολα δεδομένων email για να προσδιορίσει τις πιο κοινές και επικίνδυνες λέξεις που χρησιμοποιούνται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Η ομάδα μέτρησε τη συχνότητα της λέξης, την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) και το ποσοστό μόλυνσης/ζημίας.

Οι πιο επικίνδυνες λέξεις που πρέπει να προσέξετε ήταν:

χρήματα
επένδυση
πίστωση
δισεκατομμύριο
δωρεάν
δάνειο
χρέος
μετρητά
κόστος
εισόδημα

Άλλες λέξεις που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη λίστα, που εμφανίζονται τακτικά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης ήταν «δάνειο», «χρέος», «μετρητά», «κόστος» και «έσοδο».

Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απάτες;

Σύμφωνα με την ConsumerAffairs, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα είναι να τηρήσουμε μερικούς απλούς κανόνες:

Σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ – Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε συνδέσμους για να δείτε αν προέρχονται από αξιόπιστη πηγή. Εάν έχετε αμφιβολίες, μην κάνετε κλικ.
Μην κοινοποιείτε πληροφορίες – Μην δίνετε ποτέ οικονομικά ή προσωπικά στοιχεία ως απάντηση σε ένα email που δεν αναγνωρίζετε.
Χρησιμοποιήστε πολλές διευθύνσεις email – Η ύπαρξη ξεχωριστών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προσωπικές, ηλεκτρονικές αγορές και εργασία, για παράδειγμα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες απώλειας πολλών δεδομένων σε μια προσπάθεια εισβολής.
Εγκαταστήστε μια εφαρμογή αποκλεισμού email – Μια πρόσθετη εφαρμογή πάνω από την εφαρμογή email σας μπορεί να φιλτράρει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης.
Διατηρήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένο – Ένα ενημερωμένο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να σας προειδοποιήσει για ύποπτους ιστότοπους που ενδέχεται να επισκεφτείτε από συνδέσμους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί