Τελευταία εξέλιξη: Με δικαιολογία το Ιράν οι ΗΠΑ αναπτύσσουν συνεχώς δυνάμεις στην Μέση Ανατολή

Τι αναφέρουν τα τελευταία ρεπορτάζ...

Οι ΗΠΑ βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν τις δυνάμεις τους στην Μέση Ανατολή!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν αναπτύξει περαιτέρω στρατιωτικά μέσα με δικαιολογία να αποτρέψουν το Ιράν από αντίποινα κατά του Ισραήλ, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται ολοένα και περισσότερο στον Λίβανο!

Όπως λέγεται, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει να αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών F-15E, F-16 και A-10 της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει αναπτύξει στην Μέση Ανατολή με το βλέμμα στις εξελίξεις που έπονται.

Η απόφαση για αύξηση των στρατιωτικών πόρων ήρθε ακριβώς πριν από την χερσαία εισβολή του I DF στον Λίβανο! Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, η ισραηλινή εισβολή βολεύει τα αμερικανικά σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή!

Όπως τονίζει θα ενισχυθούν, αν χρειαστεί, και οι δυνάμεις πεζοναυτών, οι οποίες αυτή την στιγμή είναι πάνω από 2000!

Όλα αυτά και ενώ το Ιράν δείχνει να κάνει πίσω παρά τις φαινομενικά «ισχυρές» πολεμικές «ιαχές» (ΕΔΩ)!

Ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί έγραψε επιστολή στους αρχηγούς των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας το περασμένο Σάββατο καλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση για την επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. «Το Ισραήλ σκότωσε τον Nasrallah, μεταξύ άλλων, ” χρησιμοποιώντας bunker busters (τύπος πυρομαχικών που έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει σε στόχους που είναι θαμμένοι βαθιά κάτω από το έδαφος, όπως καταφύγια) που προμήθευσαν οι ΗΠΑ», έγραψε.

Το Σάββατο, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την Παρασκευή. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στο κύριο αρχηγείο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος στη Βηρυτό, που βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών στο κέντρο της γειτονιάς Dahiyeh. Χθες αργά ξεκίνησαν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, έχοντας την έγκριση των ΗΠΑ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί