Εξαιρετικά σοβαρή νομοθετική εξέλιξη στις ΗΠΑ! Προειδοποιήσεις για νοθεία

Παρέμβαση Έλον Μασκ! Δείτε τι έκαναν στην πιο διεθνιστική Πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια.

Οι τοπικές κυβερνήσεις στην Καλιφόρνια θα απαγορεύονται από τη θέσπιση τοπικών νόμων που απαιτούν από τους κατοίκους να ψηφίζουν στις εκλογές επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους, βάσει ενός νέου νόμου που υπογράφηκε την Κυριακή από τον διεθνιστή Κυβερνήτη, Gavin Newsom.

Η νέα νομοθεσία — από τον γερουσιαστή της πολιτείας Dave Min, έναν Δημοκρατικό της Κομητείας Όραντζ — είναι μια άμεση απάντηση σε ένα αμφιλεγόμενο μέτρο ψηφοδελτίων που εγκρίθηκε φέτος στην πόλη Χάντινγκτον Μπιτς, το οποίο απαιτεί από τους ψηφοφόρους να επιδεικνύουν ταυτότητα με φωτογραφία στις κάλπες.

Η Καλιφόρνια είναι μία από τις 14 Πολιτείες που δεν απαιτούν ταυτότητα ψηφοφόρου (ID Vote) στις κάλπες, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Πολιτειακών Νομοθετικών Σωμάτων.

Τοπικοί αξιωματούχοι μήνυσαν την πόλη Huntington Beach τον Απρίλιο προκειμένου να ακυρώσουν τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι παρεμβαίνει στην προστασία των δικαιωμάτων ψήφου του κράτους.

«Το δικαίωμα να ψηφίζετε ελεύθερα είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας και η πολιτική επίδειξης ταυτότητας (ID) ψηφοφόρων του Χάντινγκτον Μπιτς αντίκειται σε αυτήν την αρχή», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Rob Bonta.

Σύμφωνα με το Politico, οι νέες αλλαγές στοχεύουν να αποτρέψουν το Χάντινγκτον Μπιτς, την Κομητεία Σάστα και άλλες συντηρητικές τοπικές κυβερνήσεις από το να θεσπίσουν εκλογικές πολιτικές που συχνά οδηγούνται από υποψίες για επικείμενη νοθεία στις εκλογές.

Και ενώ οι Δημοκρατικοί διατρανώνουν πως αυτή η… απαγόρευση επίδειξης ταυτότητας από τους ψηφοφόρους «προστατεύει τη δημοκρατία», πολλοί φοβούνται πως θα δώσει το «ελεύθερο» για εκτεταμένη εκλογική νοθεία!

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Έλον Μασκ γράφοντας στο Χ:

«Ουάου, είναι πλέον παράνομο να απαιτείται ταυτότητα ψηφοφόρου στην Καλιφόρνια! Απλώς έκαναν παράνομη την ΠΡΟΛΗΨΗ της νοθείας».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί