Σπάνιο θέαμα: Κάμερα κατέγραψε μαύρη αρκούδα με δύο πόδια στην Βιρτζίνια

Μια μαύρη αρκούδα με μόνο δύο πόδια εθεάθη στα βουνά της Δυτικής Βιρτζίνια.

Ο Kirk Price , με έδρα τη Δυτική Βιρτζίνια, είπε στο USA TODAY τη Δευτέρα ότι η κάμερά του εντόπισε το δίποδο ζώο στα Απαλάχια Όρη στη νοτιοδυτική Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Price, ο οποίος μοιράστηκε βίντεο και εικόνες της δίποδης αρκούδας που απαθανάτισε η κάμερα του στο Instagram , είπε ότι πιστεύει ότι η αρκούδα είναι ένα αρσενικό περίπου 8 ετών. Ο Price είπε ότι έμαθε για πρώτη φορά για την αρκούδα το 2018 και το ζώο ήταν «μικρότερο τότε και έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος από τότε που εντοπίστηκε αρχικά».

«Σε εκείνο το σημείο περπατούσε ήδη μόνος του και δεν ήταν μικρό παιδί», είπε ο Price στο USA TODAY. «Ένα μικρό συνήθως μένει με τη μητέρα του μέχρι κοντά στα 2 χρόνια».


Ο Price είπε, ενώ έχει δει την αρκούδα μόνο μία φορά από κοντά, αυτός και αρκετοί άλλοι έχουν δει το ζώο πολλές φορές σε φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα του μονοπατιού όλα αυτά τα χρόνια.

«Είναι άπιαστος και σπάνια εντοπίζεται», είπε ο Price. “Ζει στα βουνά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κινείται αρκετά. Έχει ακτίνα περίπου 5 μιλίων.”

Σε ένα βίντεο του 2022 που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο Price μίλησε για την εμπειρία του να δει ζωντανά μια δίποδη αρκούδα και είπε ότι όταν πλησίασε την αρκούδα, το ζώο είχε «καθαρά μούσια» που τον έκαναν να πιστέψει ότι γεννήθηκε έτσι. Ο Price, ο οποίος βρισκόταν με τα σκυλιά του στην περιοχή, είπε ότι η αρκούδα φαινόταν υγιής και ανέβηκε τρέχοντας στο λόφο αφού απομάκρυνε τα σκυλιά του από το ζώο.

Η αρκούδα δεν έχει πάρει όνομα από όσους τον έχουν δει και ο Price είπε ότι «κανονικά τον αναφέρουν απλώς ως «διπόδη αρκούδα».

Το σπάνιο εύρημα θυμίζει μια δίποδη αρκούδα ονόματι Πεντάλς , η οποία είχε εντοπιστεί πολλές φορές στο Νιου Τζέρσεϊ προτού πιστεύεται ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού το 2016.

«Πραγματικά καταπληκτική» αρκούδα
Ενώ πολλοί χρήστες στη δημοσίευση του Price στο Instagram υπέθεσαν ότι η έλλειψη μπροστινών ποδιών της αρκούδας είναι πράξη ενός κυνηγού, ο Price λέει ότι «πιστεύει ακράδαντα» ότι η αρκούδα γεννήθηκε με μόνο δύο πίσω πόδια και η απουσία των μπροστινών ποδιών του δεν οφείλεται σε κανέν εξωτερικό παράγοντα.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι γεννήθηκε έτσι και έχει ξεπεράσει όλες τις πιθανότητες. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί κανείς. Αυτή η αρκούδα είναι πραγματικά εκπληκτική”, πρόσθεσε ο αθλητής.

Ο Price είπε ότι ενώ ο ίδιος είναι κυνηγός και κυνηγάει αρκούδες και τις τρώει τακτικά, επίσης λατρεύει να τις βλέπει «να ευδοκιμούν στο τοπίο».

«Αυτή η συγκεκριμένη αρκούδα είναι ξεχωριστή και δεν θα την κυνηγούσα ποτέ επίτηδες», είπε ο Πράις.

Η USA TODAY απευθύνθηκε στο Τμήμα Εθνικών Πόρων της Δυτικής Βιρτζίνια για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεάσεις του ζώου.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί