Μία στο εκατομμύριο! Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε ένα παιδί από κάθε μήτρα

Το να έχεις δύο μήτρες είναι εξαιρετικά σπάνιο και η επιτυχής γέννα και από τις δύο είναι ακόμα πιο ασυνήθιστη!

Μια γυναίκα στη βορειοδυτική Κίνα που γεννήθηκε με τη σπάνια ιατρική πάθηση να έχει δύο μήτρες γέννησε δίδυμα τον Σεπτέμβριο και από τις δύο μήτρες.

Η γυναίκα, με το επώνυμο Li, έχει μια πάθηση που επηρεάζει μόνο το 0,3 τοις εκατό των γυναικών παγκοσμίως. Και οι δύο μήτρες της ήταν πλήρως σχηματισμένες και περιλάμβαναν ωοθήκες, σύμφωνα με το China National Radio.

Η πάθηση των διπλών ωοθηκών είναι πολύ σπάνια, αλλά είναι ακόμη πιο ασυνήθιστο για μια γυναίκα να γεννήσει με επιτυχία.

Η Λι γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Xi’an No 4 στην επαρχία Shaanxi, όταν ήταν οκτώ και μισή μηνών έγκυος.
Η Cai Ying, ανώτερος μαιευτήρας στο νοσοκομείο, φέρεται να είπε: «Το να είσαι έγκυος σε καθεμία από τις δύο μήτρες μέσω φυσικής σύλληψης είναι πολύ σπάνιο. Έχουμε ακούσει μόνο για μερικές τέτοιες περιπτώσεις τόσο από την Κίνα όσο και από το εξωτερικό».

«Είναι ακόμη πιο σπάνιο μια γυναίκα με αυτή την πάθηση να γεννήσει επιτυχώς μετά από 37 εβδομάδες», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν ένα φαινόμενο «ένα στο εκατομμύριο».

Συνήθως, οι γυναίκες με δύο μήτρες δεν εμφανίζουν συμπτώματα μέχρι να μείνουν έγκυες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενων αποβολών, πρόωρου τοκετού, υπανάπτυξης του εμβρύου και αιμορραγιών μετά τον τοκετό.

Η Λι, της οποίας η ηλικία δεν έχει αποκαλυφθεί, ήταν έγκυος στο παρελθόν, αλλά υπέστη αποβολή στις 27 εβδομάδες λόγω αγνώστων παραγόντων, ανέφερε η έκθεση.

Αφού η Λι έμεινε έγκυος τον Ιανουάριο, οι γιατροί στο νοσοκομείο Σιάν επινόησαν ένα σχολαστικό σχέδιο για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά της.

Τα μωρά γεννήθηκαν υγιή, με το αγόρι να ζυγίζει 3,3 κιλά και το κορίτσι 2,4 κιλά. Οι γιατροί έκαναν καισαρική κατά τον τοκετό.

Η Λι και τα νεογέννητά της πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μετά τη γέννηση των μωρών.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV της Κίνας ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μια γυναίκα στην πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ γέννησε δίδυμα κορίτσια και από τις δύο μήτρες της.

Η είδηση ​​της Λι τράβηξε την προσοχή στα κοινωνικά μέσα της ηπειρωτικής Κίνας. Ένας διαδικτυακός παρατηρητής έκανε ένα χιουμοριστικό σχόλιο: «Τα μωρά ζούσαν μια πολυτελή ζωή μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους. Αντί να μοιράζονται το ίδιο σπίτι με άλλα δίδυμα έμβρυα, ζούσαν σε ξεχωριστές βίλες».

Ωστόσο, ένα άλλο άτομο υπενθύμισε στο κοινό ότι η εγκυμοσύνη θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. «Η συνάδελφός μου έχει δύο μήτρες. Έχασε το μωρό της τρεις φορές πριν αποκτήσει γιο. Δεν της ήταν εύκολο!». είπε το άτομο.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί