Χαμενέι σε ΗΠΑ και συμμάχους: Εξαφανιστείτε από την Μέση Ανατολή

Το Ιράν προετοιμάζεται για πιθανές ισραηλινές επιθέσεις στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, καθώς ο ανώτατος ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ , προέτρεψε την Δύση να εγκαταλείψει τη Μέση Ανατολή.

Ο Χαμενέι συνάντησε φοιτητές και επιστήμονες την Τετάρτη στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου διέταξε μια επίθεση με πυραύλους υψηλού κινδύνου στο Ισραήλ ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, την ένοπλη οργάνωση που έχει χρηματοδοτήσει η Τεχεράνη στον Λίβανο.

Το Ιράν, είπε, εξακολουθεί να θρηνεί για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την περασμένη Παρασκευή, αλλά πρόσθεσε: «Το να είσαι σε πένθος δεν σημαίνει ότι είσαι σε κατάθλιψη και κάθεσαι σε μια γωνία».

Η επίθεση του Ιράν φάνηκε να συσπειρώνει την προηγουμένως διχασμένη πολιτική ελίτ της χώρας, καθώς η ηγεσία δικαιολόγησε την επίθεση στο Ισραήλ επιμένοντας ότι ήταν αποτελεσματική, νόμιμη και αναπόφευκτη.

Ο Χαμενέι κατηγόρησε για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, τις «ΗΠΑ και κάποια ευρωπαϊκά κράτη», που «ισχυρίζονται ψευδώς ότι εξασφαλίζουν ειρήνη στην περιοχή», καλώς τες να εξαφανιστούν από την περιοχή!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί