«Αυτοκτονικό εγχείρημα» οι «επιθέσεις» των ΗΠΑ στην Ρωσία

Πώς σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις

Εν μέσω της συνεχιζόμενης δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε τώρα ότι θα μπορούσε να απαγορεύσει ορισμένες ζωτικής σημασίας εξαγωγές σε δυτικές χώρες, απειλώντας σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τις ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο συγγραφέας και ανεξάρτητος δημοσιογράφος Caleb Maupin, μιλώντας στο Sputnik για να συζητήσει την εξέλιξη, σημείωσε ότι – παρά την αγανάκτηση των Ηνωμένων Πολιτειών – η Δύση πιθανότατα θα αποδειχτεί πολύ πιο ευάλωτη σε κυρώσεις από την Μόσχα.

«Σήμερα η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ καλά ενσωματωμένες στο δυτικό οικονομικό σύστημα», σημείωσε ο Maupin. «Υπάρχουν ακόμη περιοχές όπου οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες εξαρτώνται από την Ρωσία για ορισμένα μέταλλα και άλλα πράγματα. Και σίγουρα υπάρχουν ακόμα χαρτιά που πρέπει να παίξει [η Ρωσία]».

Ο Maupin σημείωσε ότι άλλες χώρες έχουν προσαρμοστεί στις δυτικές κυρώσεις, ενισχύοντας ολοένα και περισσότερο την οικοδόμηση ενός αντιηγεμονικού μπλοκ ενάντια στην οικονομική και στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η Δύση θα αντιμετωπίσει σημαντικές συνέπειες εάν εντείνει τις επιθέσεις στην Ρωσία, λέγοντας ότι οι προσπάθειες επιβολής μιας «στρατηγικής ήττας» στην Μόσχα θα ισοδυναμούσε με ένα «αυτοκτονικό εγχείρημα».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί