«Φωτιά« στην Μ. Ανατολή: Επίθεση του Ισραήλ στην Δαμασκό, ταυτόχρονα χτυπήματα στον Λίβανο! vid

Εξελίξεις που δείχνουν κλιμάκωση

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό την Τετάρτη, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών στο προάστιο Mezzah στη δυτική Δαμασκό, είπε η πηγή και το πιο πιθανό είναι να είχε ως στόχο αξιωματούχους του Ιράν ή μέλη της Χεζμπολάχ!

Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία εδώ και χρόνια, αλλά έχει εντείνει τέτοιες επιδρομές από την περσινή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Μάλιστα οι ισραηλινές δυνάμεις διεμήνυσαν χθες πως θα χτυπήσουν στόχους σε όλη την Μέση Ανατολή!

Την ίδια ώρα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα πολεμικά της αεροσκάφη να χτυπούν στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Ο βομβαρδισμός της Τετάρτης στόχευε το ανθρώπινο δυναμικό, τις αποθήκες όπλων, τα παρατηρητήρια και άλλες εγκαταστάσεις της ομάδας, ανέφερε το IDF σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Το βίντεο περιείχε εναέρια πλάνα από χτυπήματα που λέγεται ότι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των οικισμών Aitaroun, Maroun al-Ras και Odaisseh του νότιου Λιβάνου.

Το IDF είπε επίσης ότι ένα μπαράζ περίπου 40 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στην περιοχή Safed στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ την Τετάρτη. Κάποιοι αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την Δυτική Γαλιλαία καταρρίφθηκαν επίσης από την αεράμυνα του.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί