Ο Τραμπ επιστρέφει στον τόπο που τον πυροβόλησαν! Έλον Μασκ: Θα είμαι εκεί να τον στηρίξω

Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε να παρευρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια!

Σε αυτή την πόλη έγινε η πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ δήλωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ ότι θα παρευρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια αργότερα μέσα στην εβδομάδα, μια εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην πόλη όπου τον Ιούλιο δέχτηκε επίθεση κατά της ζωής του.

“Θα βρίσκομαι εκεί για να τον στηρίξω!”, έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε ανάρτηση του Τραμπ στο Χ που ανέφερε ότι θα επιστρέψει αύριο στο Μπάτλερ.

Ο Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X, χαρακτήρισε “σκληρό καρύδι” τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και του πρόσφερε επισήμως την στήριξή του μετά την απόπειρα εναντίον του στις 13 Ιουλίου!

Ο Τραμπ θα επιστρέψει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του 12 εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό που σκότωσε συμμετέχοντα στην ομιλία του πρώην Αμερικανού προέδρου και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο. Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί!

Ο επίδοξος δολοφόνος, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας λίγο αφότου άνοιξε πυρ από μια ταράτσα στα περίχωρα του εκθεσιακού χώρου.

«Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω σε ταχεία ανάρρωσή του», είχε γράψει τότε ο Μασκ στο X!

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας επέκρινε έντονα τη Μυστική Υπηρεσία μετά την απόπειρα δολοφονίας, ενώ υπάρχουν θεωρίες πως το Βαθύ Κράτος είχε χαλαρώσει σκόπιμα τα μέτρα ασφαλείας!

Ο Τραμπ προσπάθησε να κατηγορήσει τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τετάρτη στο Newsnation, στην οποία ομολόγησε ότι «ανησυχεί πάντα» για την ασφάλειά του σε συγκεντρώσεις.

«Λοιπόν, είμαι πάντα ανήσυχος», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ανησυχούσε για την ασφάλειά του πριν από την επιστροφή του στο σημείο όπου πυροβολήθηκε.

«Νομίζω ότι ο Λευκός Οίκος δεν μας φέρεται πολύ καλά», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ άδικος ο τρόπος που μας φέρθηκαν», υποστήριξε ο Τραμπ. «Και πρέπει να έχουμε καλύτερη ασφάλεια», τόνισε.

Μετά από όλα αυτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναγκάστηκε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που ενισχύει την προστασία των μυστικών υπηρεσιών για τον Τραμπ, αφού πέρασε ομόφωνα από την Βουλή και την Γερουσία .

Το νομοσχέδιο δίνει στον Τραμπ το ίδιο επίπεδο μέτρων ασφαλείας και προσωπικού Μυστικών Υπηρεσιών όπως στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο ο πρώην πρόεδρος επέζησε από δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του όταν ένας άλλος ένοπλος κρυβόταν επί σχεδόν 12 ώρες χωρίς να γίνει αντιληπτός σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του Τραμπ, στη Φλόριντα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και ο Τραμπ θα αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου σε μια μάχη που θα κρίνει πολλά για τις ΗΠΑ και τον πλανήτη!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί