Αποθήκες καυσίμων στη Ρωσία παραδίνονται στις φλόγες – Μία εξ αυτών χτυπήθηκε από drone, vid

Πυροσβέστες κατέσβησαν σήμερα την τεράστια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη καυσίμων στα ρωσικά Ουράλια,

ενώ αναφέρθηκε σειρά πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ένα εκ των οποίων επίσης προκάλεσε μικρή πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων.

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων συνεχίζει να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή Περμ, που βρίσκεται στα Ουράλια, σε απόσταση 1.500 χλμ από την ζώνη μαχών στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε ανακοίνωση ότι η αντιαεροπορική του άμυνας κατέρριψε ή αναχαίτισε 18 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλα κοντά στην Ουκρανία – έξι στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, έξι στην περιφέρεια Βορονέζ, ένα στην περιφέρεια Ροστόφ και πέντε στη Θάλασσα του Αζόφ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βορονέζ Αλεξάντρ Γκούσεφ δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε αρκετά ουκρανικά drones και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πυροσβέστες κατέσβησαν μικρή πυρκαγιά σε άδεια δεξαμενή σε αποθήκη καυσίμων, η οποία, όπως δήλωσε μέσω Telegram, δεν είχε υποστεί ζημιές.

Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια Βόρονεζ κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης.

«Παρατηρήθηκε ότι στην περιοχή ενεργοποιήθηκαν ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι χτυπήθηκε τουλάχιστον μία από τις δεξαμενές», σύμφωνα με ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί