Επείγουσα προειδοποίηση καθώς θανατηφόρες τοξικές κάμπιες εξαπλώνονται στην Ισπανία

Θανατηφόρες κάμπιες που είναι γνωστό ότι αποτελούν απειλή για τους σκύλους έχουν παρατηρηθεί σε προορισμούς διακοπών που είναι δημοφιλείς σε εκατομμύρια Βρετανούς.

Οι κάμπιες πεύκου, που ονομάζονται και “Πομπικές κάμπιες”, σαν να σχηματίζουν πομπή, «επεκτείνονται μαζικά» στην Ισπανία, ενώ ευδοκιμούν στις ζεστές, ηλιόλουστες περιοχές που αγαπούν οι παραθεριστές. Αυτά τα τριχωτά έντομα φέρουν εκατοντάδες τοξικά αγκάθια που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα .

Το άγγιγμα αυτών των εντόμων μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος, πόνο στα μάτια, κρίσεις βήχα και αλλεργικές αντιδράσεις στον άνθρωπο. Πιο σοβαρές επιδράσεις όπως απώλεια συνείδησης ή γρήγορες πτώσεις της αρτηριακής πίεσης μπορεί να εμφανιστούν με επανειλημμένη έκθεση.

Οι σκύλοι, που παρουσιάζουν διαφορετικά συμπτώματα, μπορεί να πεθάνουν από την έκθεση στην τοξίνη.

Η Huffington Post αποκαλύπτει ότι αυτές οι κάμπιες συνήθως εκκολάπτονται τον Οκτώβριο και πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ωστόσο, η πρόσφατη περίοδος του ζεστού καιρού στην Ισπανία οδήγησε στην πρόωρη ανάδυσή τους από τα δέντρα όπου συνήθως κατοικούν, αναφέρει η Mirror .

Έχουν θεαθεί σε μεγάλους αριθμούς στην Ίμπιζα, τη Φορμεντέρα, τη Μενόρκα και τη Μούρθια.

Χωρίς άμεση παρέμβαση, τα τοξικά αγκάθια μπορεί να οδηγήσουν σε νέκρωση, μια κατάσταση όπου ο ιστός πεθαίνει και πέφτει από το σώμα. Οι σκύλοι που έχουν έρθει σε επαφή με πομπικές κάμπιες θα πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό εντός των πρώτων δύο ωρών από την ύποπτη έκθεση.

Οι κάμπιες αυτές δεν ζουν αποκλειστικά στην Ισπανία, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δική του ράτσα, την κάμπια που είναι εξίσου επικίνδυνη.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί