Η κατσίκα που…έτρεξε σε τοπικό μαραθώνιο – Κέρδισε και μετάλλιο!

Μπορεί να μην σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο ή ακόμη και να μην έκανε την πλήρη απόσταση, αλλά οι κάτοικοι μιας πόλης στο Νιουφάουντλαντ του Καναδά, συμφωνούν ότι η κατσίκα που μπήκε απροσδόκητα στον τοπικό ημιμαραθώνιο του Σαββατοκύριακου ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Στον ημιμαραθώνιο της Κυριακής T’Railway Trek στο Conception Bay South, NL, μία πρόθυμη κατσίκα 68 κιλών με το όνομα Joshua ενώθηκε με τους δρομείς στη διαδρομή.

Διατήρησε ρυθμό για σχεδόν το ένα τέταρτο του αγώνα προτού την μαζέψουν οι ιδιοκτήτες της και τώρα έχει ακόμη και ένα μετάλλιο να δείξει για τις προσπάθειές της.

Το ντεμπούτο του Τζόσουα στον ημιμαραθώνιο δεν εξέπληξε κανέναν περισσότερο από τη Χάιντι Τέιλορ, η οποία ξύπνησε το πρωί της Κυριακής και βρήκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεμάτα φωτογραφίες της κατσίκας της να ανακατεύεται με άλλους δρομείς.

«Πηγαίνουμε τον Τζόσουα βόλτες, ακούει πολύ καλά και μπορεί να σε ακολουθήσει», είπε σε συνέντευξή της την Κυριακή.

«Οπότε όταν είδε όλους τους ανθρώπους να τρέχουν, πρέπει να σκέφτηκε: «Θα πάω κι εγώ».

Ο Τζόσουα ζει στο Taylor’s Pumpkin Patch, της επιχείρησης που είναι συνιδιοκτήτρια της Heidi Taylor. Η Τέιλορ δεν ξέρει τι ώρα κατάφερε να απομακρυνθεί, αλλά εκτιμά ότι έτρεξε περίπου πέντε χιλιόμετρα του αγώνα των 21 χιλιομέτρων.

Η Τέιλορ και ο αρραβωνιαστικός της χρησιμοποίησαν τις αναρτήσεις στο Facebook για να καταλάβουν πού βρισκόταν ο Τζόσουα κατά τη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα και “πήραν ένα κολάρο και μαζί το αγαπημένο του σνακ και πήγαν να τον βρουν”.

Ο Τζόσουα έμεινε κοντά στο πλήθος των δρομέων, είπε η Τέιλορ, και κατάφερε να αποφύγει τους δρόμους και να παραμείνει σε ένα μονοπάτι. Οι δρομείς «τον κράτησαν, θα ακολουθούσε όποιον έτρεχε».

«Κάποια στιγμή οδηγούσε τον αγώνα», είπε η Τέιλορ γελώντας.

Μόλις κατάφερε να μαζέψει τον Τζόσουα, η Τέιλορ τον έφερε κάτω στη γραμμή τερματισμού για να γιορτάσει με τους νέους του φίλους που έλαβαν μέρος στον ημιμαραθώνιο.

Εκεί απονεμήθηκε στον Τζόσουα το μετάλλιό του στον ημιμαραθώνιο. Η Jeanine Scott, μια εθελόντρια του αγώνα, ήταν αυτή που το έβαλε στο λαιμό του Joshua.

«Σκέφτηκα ότ δεν βλέπουμε συχνά έναν τράγο στη γραμμή τερματισμού ενός ημιμαραθωνίου, οπότε ο Τζόσουα πήρε το μετάλλιο και το έκανε πολύ καλά», είπε η Σκοτ.

Ενώ η απόδραση του Τζόσουα ήταν λίγο σοκαριστική, η Τέιλορ είπε ότι δεν την εκπλήσσει το γεγονός ότι η λαοφιλής κατσίκα της ήθελε να συμμετάσχει στη διασκέδαση. Είπε ότι της αρέσει να είναι με ανθρώπους και συχνά μπορεί να βρεθεί να κρύβει ποπ κορν.

«Όταν κλείνουμε τη φάρμα για το κοινό τον Οκτώβριο, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να επιστρέφουν μόνο και μόνο για να τον δουν για μια επίσκεψη με τα παιδιά τους επειδή είναι απλά ένα τόσο αξιαγάπητο ζώο», είπε.

Η πόλη Conception Bay South έκανε μια ανάρτηση σχετικά με τη στιγμή που ο Joshua συμμετείχε στον αγώνα “un-baa-lievable”, φέρνοντας χαμόγελα και γέλια σε δρομείς και εθελοντές του αγώνα. Η ανάρτηση έγινε viral με δεκάδες σχόλια μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί