Μύρτιλλα: Η υπερτροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Η Dr. Federica Amati, ειδική επιστήμονας σε θέματα διατροφής, σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη των μπλε μούρων (blueberries) για την υγεία


Ένα πακέτο blueberries 150 γραμμαρίων αποτελεί μια ωφέλιμη προσθήκη στη διατροφή ενός ατόμου, σύμφωνα με την ειδικό.
«Τα blueberries συγκαταλέγονται υπερτροφές που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Πρέπει να πω ότι η επιστημονική τεκμηρίωση είναι πολύ καλή και τα μπλε μούρα είναι ένα υπέροχο φρούτο για να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Αλλά είναι σημαντικό η διατροφή σας να περιλαμβάνει μια ποικιλία φρούτων, οπότε απολαύστε τα blueberries, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι το μόνο φρούτο που τρώτε», είπε η Dr. Amati.

Blueberries: Η “υπερτροφή” που με τα πολλά οφέλη την υγεία


Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε τα αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία αυτών των φρούτων που αποκαλούνται «η απόλυτη υπερτροφή»
. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition, ανακάλυψε ότι τα μύρτιλλα μπορούν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση, τη λειτουργία του ενδοθηλίου – ένα στρώμα κυττάρων που επενδύει όλα τα αιμοφόρα αγγεία και ελέγχει τις ανταλλαγές μεταξύ της κυκλοφορίας του αίματος και του περιβάλλοντος ιστού – και την αρτηριακή ακαμψία.


Τα μύρτιλλα είναι μια πηγή πολυφαινολών” επεσήμανε ο καθηγητής Tim Spector. Συνέστησε επίσης να αγοράζετε κατεψυγμένα blueberries: «Προσπαθώ να αγοράζω βιολογικά μύρτιλα. Μπορείτε συχνά να τα βρείτε κατεψυγμένα».

Τα οφέλη από τις πολυφαινόλες στα μύρτιλλα για την υγεία


Σύμφωνα με τον καθηγητή Spector, οι πολυφαινόλες είναι εξαιρετικές για το μικροβίωμα του εντέρου, περιορίζοντας τη φλεγμονή στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη:

  • της άνοιας,
  • της αρθρίτιδας και
  • του διαβήτη


Τα blueberries περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C στο εσωτερικό τους απ’ ότι στη σάρκα, η οποία βοηθά:

  • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης,
  • στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και
  • στην πρόληψη της άνοιας

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί