Για «ύπουλα σχέδια διαμοιρασμού» εδαφών μίλησε ο Ερντογάν! Ώρα ραγδαίων εξελίξεων;

Σε «συναγερμό» η τουρκική πολιτική ηγεσία

Για ύπουλο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή και στρέφεται κατά της Τουρκίας έκανε λόγο εμμέσως πλην σαφώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί στην Γάζα και στον Λίβανο και τόνισε ότι η Τουρκία θα αντισταθεί σε νέα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής, παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο!!!!!!!

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρεται φυσικά στα υπαρκτά σχέδια διαμελισμού της ευρύτερης περιοχής μας, τα οποία δεν αφορούν μόνο την Μέση Ανατολή!

Το σχέδιο των διεθνιστών έχει αποκαλύψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στο βιβλίο του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» από το 2001 και κάνει λόγο για αλλαγή συνόρων και διαμελισμό και της περιοχής μας σε περιφέρειες (μεταξύ των άλλων κράτος Ιωνίας και ανατολικού Αιγαίου με πρωτεύουσα την Σμύρνη κράτος Θράκης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη κτλ.)!

Φυσικά ο Ερντογάν φοβάται επίσης την δημιουργία κουρδικού κράτουςμ αν και δεν το παραδέχθηκε επίσημα!

Μιλώντας σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα ‘Αδανα της νότιας Τουρκίας, όπου το βασικά εκθέματα ήταν τα εγχώριας παραγωγής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι «ένα ύπουλο σχέδιο, το οποίο δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου».

«Όποιος γνωρίζει την ιστορία, την ιστορία των θρησκειών, την πολιτική και τη διπλωματία, θα αντιληφθεί εύκολα την σύνδεση του ζητήματος με την Ιερουσαλήμ, το τέμενος Αλ ‘Ακσα και την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας» συμπλήρωσε.

«Απέναντι στην κατάσταση τρέλας της περιοχής μας, θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων και στο πλευρό της δικαιοσύνης, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά κομμάτια η γεωγραφία μας με μια νέα διαίρεση, όπως εκείνη της συμφωνίας Σάικς-Πικό» (σ.σ. η μυστική αγγλο-γαλλική συμφωνία του 1916 για τον διαμελισμό της τότε οθωμανικής Μέσης Ανατολής)»,τόνισε σε άλλο σημείο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί