Ποιο είναι τελικά το καλύτερο φυσικό καθαριστικό για το σπίτι

Ο σωστός καθαρισμός του σπιτιού έχει ορισμένα μυστικά

Ξύδι – το καλύτερο καθαριστικό


Το ξύδι είναι εξαιρετική επιλογή καθαρισμού, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες. Επιπλέον, καθαρίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες από σκληρό νερό, τα άλατα στο μπάνιο και τα καμένα λίπη.

Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση ξυδιού σε επιφάνειες όπως ξύλο και μάρμαρο, καθώς το οξικό διάλυμα μπορεί να τις καταστρέψει.

Καθαριότητα ή Απολύμανση


Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν διαχωρίσει ότι καθαρισμός και απολύμανση είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Ο καθαρισμός απομακρύνει τα μικρόβια και τη βρομιά από επιφάνειες και αντικείμενα σε όλο το σπίτι ενώ η απολύμανση τα εξουδετερώνει.

Όμως, αν δεν καθαρίσετε πρώτα τη βρομιά και τη σκόνη ακόμη και το πιο αποτελεσματικό απολυμαντικό σπρέι πάγκων κουζίνας μπορεί να μην σκοτώσει τα μικρόβια.

Επομένως χρειάζεται να καθαρίζετε πρώτα με καθαριστικά για όλες τις χρήσεις τις επιφάνειες και στη συνέχεια να τις απολυμαίνετε με φυσικά απολυμαντικά όπως το οινόπνευμα και το ξίδι.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στο thespruce. com το απολυμαντικό να το χρησιμοποιείτε στον πάγκο της κουζίνας και στο μπάνιο, όπου επιφάνειες οι οποίες συγκεντρώνουν και τα περισσότερα μικρόβια.

Να είστε προσεκτικοί επίσης, σχετικά με το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε. Πολλά απολυμαντικά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες όπως χλωρίνη , αμμωνία, υπεροξείδιο ή αλκοόλη οι οποίες καταστρέφουν τις επιφάνειες ή έχουν έντονη οσμή. Επιλέξτε απολυμαντικό χωρίς λευκαντικό το οποίο δεν περιέχει αυτές τις χημικές ουσίες αλλά σκοτώνει τα μικρόβια.


(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί