ΔΥΠΑ – ΥΠΕΞ: Στις 7 Δεκεμβρίου έρχεται η πρώτη “ημέρα καριέρας” στο εξωτερικό, στο Ντίσελντορφ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αναλαμβάνει και αυτή πρωτοβουλίες για τον επαναπατρισμό Ελλήνων εργαζομένων

Ειδικότερα, η ΔΥΠΑ διοργανώνει τις «Ημέρες Καριέρας», με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιριών από διαφορετικούς κλάδους, που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 32 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει 1.650 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και 55.000 πολίτες, ενώ οι επιβεβαιωμένες προσλήψεις ξεπερνούν τις 7.500.

Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την προσέγγιση και ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για τις ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα, με παράλληλο σχεδιασμό και διαμόρφωση πλαισίου δράσεων και κινήτρων (ευκαιριών απασχόλησης, επιχειρηματικότητας, κατάρτισης κ.λπ.) για την ενημέρωση και επαναπροσέλκυσή τους στην αγορά εργασίας της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΥΠΑ σχεδιάζει, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, στο Ντίσελντορφ το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024. Η πόλη επιλέχθηκε από κοινού με το ΥΠΕΞ, καθώς έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων στην Ευρώπη. Ήδη, πάνω από 25 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν και είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με κεντρικό ξενοδοχείο για την ενοικίαση του χώρου εκδηλώσεων 780 τ.μ. σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές.

Στην εκδήλωση, η κάθε επιχείρηση διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων εργασίας, τις οποίες η ΔΥΠΑ προδημοσιεύει και αναρτά σε οθόνες και με QR code – και έχει δικό της «περίπτερο» – χώρο συνεντεύξεων – με στελέχη HR που συνομιλούν απευθείας με όσους αναζητούντες εργασία προσέλθουν. Η ΔΥΠΑ καλύπτει το κόστος του χώρου και των «περιπτέρων» και εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων παρέχουν πληροφορίες και συντονίζουν τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και το κοινό.

Στην εκδήλωση θα παρέχονται επίσης χρήσιμες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να επαναπατριστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, όπως για τα θεσμοθετημένα οφέλη και κίνητρα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γεωργία Μπάρλα / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί