Super League 1: Ώρα για ντέρμπι… αιωνίων – Οι αριθμοί του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η Super League εστιάζει στη… μητέρα των μαχών, στο μεγάλο Clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είναι το πολυαναμενόμενο ματς της ημέρας στη Super League. Ένα ντέρμπι που μπορεί να ανεβάσει τους “ερυθρόλευκους” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα να δώσει ισχυρό “χτύπημα” στους “πράσινους”, σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών.

Ένα Clasico που μπορεί να “κόψει” το δρόμο του Ολυμπιακού και παράλληλα να δώσει “ανάσα” και χρόνο στο “τριφύλλι” και στον Ντιέγκο Αλόνσο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην όγδοη θέση με οκτώ βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς.

Σε 70 ματς των δυο ομάδων με γηπεδούχους τους “πράσινους”, το “τριφύλλι” μετράει 22 νίκες και οι “ερυθρόλευκοι” 19.

Επίσης, 29 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 72-71 υπέρ του Ολυμπιακού.

Την περασμένη σεζόν, οι δυο ομάδες έδωσαν συνολικά έξι ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να έχει το… πάνω χέρι (τρεις νίκες -με τη μια στο ματς που διεκόπη λόγω της κροτίδας που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ- και τρεις ισοπαλίες, αλλά η μια έφερε στη συνέχεια πρόκριση των πρασίνων στα πέναλτι, για το Κύπελλο). Στην έδρα του, το “τριφύλλι” είχε δυο ισοπαλίες και μια νίκη.

Newsit – Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί